Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Nikolics Nemanja

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland, Korhut Mihály, Bese Barnabás

középpályások:
Kleinheisler László, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Elek Ákos

csatárok:
Szalai Ádám, Németh Krisztián,

Nikolics Nemanja

Igen, most még csak 19:00 óra van, de ez a tegnapi anyagunk, a sajnálatos server hiba miatt, csak most került ki a honlapra. Este 20:00-kor ugyanúgy jövünk, akkor már a mai napra szánt játékossal!

A nép őt szeretné a csatársorban látni, s nem Szalai Ádámot. Egyik nap, egy érdekes információ került ki az internetre, mióta Szalai utoljára a kapuba talált Nikolics 44 találatot jegyzett. Ez 542 nappal ezelőtt volt. Van még kérdés?

nikolics - kaposvarmost.hu(kaposvarmost.hu)

1987.12.31-jén született a vajdasági Zentán. Édesanyja magyar, édesapja szerb. 2006 nyarán, tehát 19 évesen szerződött Magyarországra a bátyjával Vukan Nikoliccsal. Aki szintén csatár, azóta is Magyarországon riogatja az ellenfeleket, de ő az NB I-ig nem jutott el. Jelenleg az NB III-as Szentlőrincben játszik, s alig több, mint 1 évvel idősebb, mint a válogatott testvére. A barcsi év 1 évig tartott 18/3-as mutatója után a Kaposvölgye szerződtette. Mondhatjuk, hogy ott viszont jól indult a szezonja, hisz 14/11-es ősze után megvette a Kaposvár. 2 évig tartozott a zöld – fehér csapathoz. Az első fél évében 12/4, a komplett kaposvári szezonjában 22/16, a következő fél évben 15/10-es mutatója kiváló ajánlólevél volt ahhoz, hogy a nagyobb csapatok versenyezzenek érte.

Nikolics Videoton - nso(nso.hu)

2010 telén végül a Vidi mellett döntött a szezon végére a Rákóczi a 8.helyről visszacsúszott a 12.helyre, az ősszel vezető Vidi pedig csak 2.helyen végzett Az őszi 10 gólját 8-al megtoldotta. Mezey György valahogy, nem találta a csapatban Nikolics helyét, Alvessel hol váltották egymást. A gyengébb szezonját 24/8-as mutatója is jelzi. (A Siófok és a Vasas ellen kapott 90 percet) Igaz az eredmények Mezeyt igazolták, hisz a szezon végén aranyat akasztottak a nyakukba.

Az újabb szezon sem indult jól számára, pedig ekkor már Paulo Sousa volt a vezetőedző. Egyedül a Pápa ellen játszott 90 percet. Az őszi utolsó 3 fordulóban 5 gólt szerzett, úgy, hogy mindháromszor csereként állt be, s összesen játszott 90 percet. Így az őszt 8 góllal zárta. Tavasszal sem lehetett azt mondani, hogy végigjátszotta a teljes meccseket, de szezon végére 19 találatával, azért bizonyított az edzőnek.

A 2012/13-as szezonban az őszt Sousával, a tavaszt Gomessel csinálták végig. 27/13-as mutatója is jelzi, hogy középszerű szezont futott. Igaz sok csatár örülne, ha ennyi gólt tudna rúgni egy szezonba.

2013/14 a Vidi gyengébb szereplése ellenére Nikolics 28 meccsen 18 gólt lőtt, s emelett bemutatkozott a válogatottban is. A 2014/15-ös idényben már Juan Carillo irányítása mellett 25/21-es mutatóval, bajnok és gólkirály lett.

Nikolics rangado legia(rangado.hu)

Elérkezett 2015 nyara, s már korábban sejteni lehetett, Nikolics külföldre vágyik. Lejárt a szerződése, úgyhogy nagy lehetőség előtt állt, csak vele kellett megállapodni. Napról – napra jöttek az újabb és újabb csapatnevek. Majd június végén bejelentették a Lega Warschau szerződteti a magyar csatárt.

A 2015/16-os szezon egy álom volt számára. Kiválóan játszott a csapatában, lőtte a gólokat sorjában. A bajnokságban 37 meccsen 28 gól és 9 gólpassz fűződött a nevéhez. A lengyel kupában 7 meccsen 6 góllal zárt, az Európa Liga – selejtezőkön 5/2, ami egyedül árnyalja a képet az az Európa Liga – csoportkörben 5 meccsen 0 gól. A szezont lengyel bajnoki és kupagyőzelemmel zárta. Már napról – napra jönnek az újabb és újabb csapatnevek, hova is igazolhat hazánk fia, hisz a klubtulajdonos kijelentette: van az a pénz. Így az Eb-n újabb klubok figyelmét hívhatja magára, s 29 évesen, élete szerződését kötheti.

Nikolics valogatott csakfoci(csakfoci.hu)

Nikolics Nemanja Szerbiában látta meg a napvilágot, s a magyar állampolgárságot jóval később kapta meg, így utánpótlás válogatottakban nem szerepelt. Bemutatkozása igazán emlékezetes meccsen történt, a hollandok elleni 8-1 alkalmával 11 percre állhatott be a csapatba. Így ő is Egervári Sándor irányítása alatt lett válogatott. 4 nappal később Csábi József 1 meccses válogatott irányítása alatt Andorra ellen az ő két góljával győztünk. Így kiváló mutatója volt, 2 válogatottság után 2 gól.

Pintér Attila kapitánykodása alatt a finnek ellen 8 percre, a dánok ellen 23 percre küldte be a kapitány. Az észak-írek elleni blama alkalmával egy félidőt kapott. Dárdai Pál a románok ellen a második félidőre küldte be, Feröer ellen meg a szünetben cserélte le. A finnek ellen pedig 27 percet kapott. Az évet az oroszok elleni 2-1-es vereség zárta, mely azért érdekes, mert gólunkat Nikolics szerezte. 2015-ben a litvánok elleni 4-0 alkalmával is a kapuba talált. Egyébként az összes válogatott meccsre meghívót kapott 2015-ben, viszont pályára nem lépett az észak-írek elleni idegenbeli csoportmeccsen, a norvégok elleni pótselejtezőkön. Pedig ezeken a nép, a csapatba követelte. Idén a horvátok ellen kapott 45 percet, s Elefántcsontpart ellen 26-ot. A múlt héten a németekkel vívott csatát, viszont végig a kispadról szemlélhette. De jön az Eb, most megmutathatja, mit is tud valójában. Hát, ha még a kapitány az eredeti posztján csatárként számítana rá….

 Nikolics -mno

 (mno.hu)

Nikolics Nemanja
Klubja: Legia Warschau
Válogatottság: 18/4

Endrődi Dávid