Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Németh Krisztián

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland, Korhut Mihály, Bese Barnabás

középpályások:
Kleinheisler László, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Elek Ákos

csatárok:
Szalai Ádám

Németh Krisztián

Igen – igen, még egy jól ismert cikket ismétlünk meg, hiszen sajnos a szerver hiba miatt Németh Krisztián anyaga is elveszett. De megnyugtatok mindenkit, rövidebb lesz az info, hisz már mindenki olvasta. Ma 19:00-kor kimegy a tegnap estére szánt anyag, s este 20:00-kor minden a legnagyobb rendben lesz, utolérjük magunkat.

1989.01.05-én született. Az utánpótlás éveit Győrben kezdte, innen csábította át a Sándor Károly Akadémia. A felnőtteknél 2005 novemberében mutatkozott be, épp a Győr ellen. Első gólja, második élvonalbeli meccsén jött, a REAC ellenében.  A 2005/06-os és 2006/07-es NB I-es bajnokságokban szerepelt, második évében 25 meccsen 12 gólig jutott.

Nemeth - Liverpool nso(nso.hu)

Ekkor elcsábította a Liverpool. Mondhatni, ők voltak az első fecskék Simon Andrással és Gulácsi Péterrel. Érdekes végignézni, hogy akik azóta is megfordultak a vörösöknél ki, hol is futott be karriert, hányan mutatkoztak be bajnokin a Liverpool felnőtt csapatában. 2009 januárjában 1 hónapra kölcsönbe került a Championship-ben szereplő Blackpool csapatához. 1 hónap 1 meccs… Majd vissza a feladónak. Igaz Németh sérüléssel is küszködött ezen idő alatt.

Nemeth - Olympiakosz - sport365(sport365.hu)

2009 nyarán visszatért Európába a szigetországról, méghozzá az AEK Athén vette kölcsön. 19 meccs 3 gól, 4 gólpassz.  A kölcsönből nem lett végleges szerződés, de az egyik legnagyobb görög csapat az Olympiakosz Pireus megvásárolta a játékjogát. 1,2 millió Eurót fizettek érte. 4 meccs 1 gólpassz, majd télen kölcsönadták az Olympiakosz Volosznak. 13 meccs, 1 gól, 2 gólpassz. Ezek után nyáron felbontotta a pireuszi szerződését. Szabad volt, de nem kapkodtak utána a csapatok. Végül ősszel hazatért az NB II-ben szereplő MTK-hoz. Igaz sok meccsen nem játszott, egyedül 1-szer lépett pályára, igaz azon gólt is szerzett.

Jött a hollandiai csapat keresés. Az RKC Waalwijkhoz került, ahol is csak fél évet maradt. 18 meccs, 4 gól 4 gólpassz. Lejárt a szerződése, s több helyről keresték, ő pedig a Roda mellett döntött. 2 évig maradt is. 52 meccs, 10 gól, 9 gólpassz. Végre kezdett magára találni, egyre több csapat kereste. De ő meglepte a közvéleményt.

Nemeth Krisztian - Kansas - 24.hu(24.hu)

A nyugdíjasok ligájának is csúfolt MLS-ben szereplő Kansas Cityhez szerződött. 33 meccs, 16 gól, 7 gólpassz. Újra kivirágzott. Már mindenki azt találgatta, hogy melyik európai bajnokságba igazolhat Németh. Erre fel: a katari Al-Gharafa Sports Club játékosa lett. Azzal indokolta, hogy az Eb-re így könnyebben fel tud készülni, hisz a katari bajnokságból előbb haza tud jönni. Végül eddig csak 1 meccsen 2 gólig jutott, mivel megsérült. Ennek ellenére reménykedik, hogy az Eb-n olyan teljesítményt fog nyújtani, mely után kivásárolják a katari szerződéséből.

Németh valogatott - origo.hu(origo.hu)

Az összes utánpótlás válogatottat végigjárta. S lövöldözte is gólokat. Nem véletlen, hogy a magyar futball egyik legnagyobb ígéretének tartották. Részt vett a 2009-es ifjúsági vb-n, a csodás szereplésből gólokkal vette ki a részét. Stílszerűen a németek elleni hazai barátságos meccsen öltötte magára a válogatott mezét először 2010 májusában, még Erwin Koeman irányítása alatt.

Ezután mivel nem találta a helyét, Egervári Sándor nem számított rá, pedig együtt kiválóan szerepeltek az egyiptomin vb-n. Legközelebb 2011 nyarán San Marino és Luxemburg ellen játszott a válogatottban. Majd a felkészülési meccseken is lehetőséget adott neki Egervári Sándor. A vb-selejtezőkön az első két fordulóban pár perceket kapott, majd a keretből is kimaradt. 2013 szeptemberében az észtek elleni vb-selejtezőn meglőtte első válogatott gólját. Következő meccsen a hollandok elleni 1-8 volt…

Pintér Attilánál nem kapott meghívót a válogatottba. Legközelebb 2015 júniusában Litvánia elleni 4-0-ás győzelem alkalmával már Dárdai Pál postázott neki meghívót. Mióta Storck a kapitány, minden tétmeccsen játszott. Igaz többször csereként, de pályára lépett. A görögök elleni 4-3-as zakó alkalmával 2 gólt szerzett. A norvégok elleni pótselejtező első meccsét végigjátszott, a másodikon alig több, mint negyedórát kapott. Igaz Storck inkább szélsőként számít rá, nem befejező csatárként. Az idei 3 edzőmeccs közül, a horvátok ellen egy félidőt kapott. Elefántcsontpart elleni meccset sérülés miatt kellett kihagynia, a németek ellenit pedig a kispadról nézte végig.

Németh Krisztian valogatott - rangado(nso.hu)

Németh Krisztián
Klub:Al-Gharafa Sports Club
Válogatottság:  24/3

Endrődi Dávid