Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Lovrencsics Gergő

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland, Korhut Mihály, Bese Barnabás

középpályások:
Kleinheisler László, Stieber Zoltán,

Lovrencsics Gergely

1988.09.01-jén született a jobb oldali középpályás/támadó. A 2006/07-es NB II-es bajnokságban ismerhette meg ország világ, hisz akkor játszott a másodosztályba kizárt Ferencváros ellen is. Már akkor több szakember azt mondta nagy jövő előtt áll a fiatalember. A Budafok kiesett a másodosztályból, hősünk még fél évig maradt, majd télen továbbállt az NB I-es álmokat szövő PMFC-hez. 3,5 évig tartozott a mecseki klubhoz. 35 gólt termelt. Már 2010 telén megegyezett új csapatával a Pápával, hogy szerződése lejárta után náluk folytatja pályafutását. Ezek után Pécsett száműzték az első csapatból. De a gárda gyengélkedése után visszavették az első kerethez. Az utolsó 9 meccsén 4 góllal jelezte a vezetőknek, hogy hiba volt nem harcolni korábban az aláírásáért.

Lovrencsics papa nso.hu(nso.hu)

A pápai pályafutása nem sikeredett hosszúra, hisz hivatalosan 2 évig tartozott a Lombard keretéhez, de abból már 1 évet kölcsönben Lengyelországban játszott. 30 meccsen 7 gólig jutott a sárga – feketéknél, mely szezonban több külföldi csapat figyelmét felkeltette. (ebből kettőt a Fradi ellen az Üllői úton) 2012 nyarán a Pápa és a lengyel Lech Poznan megegyezett, hogy az első évre 100.000 Euróért kölcsön veszik a fiatal magyar játékost, ha pedig megfelel az egy év alatt, akkor a következő nyáron újabb 100.000 Euróért megvásárolják a játékjogát.

lovrencsics lech nso(nso.hu)

Első évben 27 bajnoki meccsen 7 gól 4 gólpassz, 6 Európa – Liga – selejtezőn 1 gól 1 gólpassz, elegendő ajánlólevél volt ahhoz, hogy kicsengessék az újabb 100.000 Eurót. Első évének első meccséről még annyit, hogy már azon a szívükbe zárták a szélsőt, hiszen góllal és 2 gólpasszal mutatkozott be Ruch Chorzow ellen. Lovrencsicset már ekkor figyelték a német bajnokságból, úgyhogy várható volt, bármikor tovább állhat. Ez végül nem következett be. A következő szezon 9 gól 13 gólpassz után, már még több megfigyelő ült a lelátókon miatta. A Lech viszont nem kapott olyan ajánlatot, amiért el kellett volna gondolkoznia elengedésén. Ezután viszont jöttek a sajnálatos sérülések, s a formahanyatlás is, de a 25 meccsen elért 3 gól és 6 gólpassz, azért nem mondható rossznak. Az idei szezonja viszont nagyon gyengére sikeredett 23 -szor lépett pályára, ezeken 4 gólpasszt adott. Már szezon közben kiderült, hogy az egyik kérője a Ferencváros lehet, úgyhogy elképzelhető, hazatér, s itthon összeszedi magát, jövőre pedig újra megpróbálkozik a légiós léttel. A Fradi a lengyel fizetését biztos meg tudja adni, s a szakmai munka is kiváló a bajnok és kupagyőztesnél. De még az is lehet, hogy egy jó Eb – szerepléssel, akár egy másik külföldi bajnokságban is kiköthet.

Lovrencsics valogatott - index(index.hu)

Lovrencsics mivel Budafokon nevelkedett, így nem volt annyira szem előtt. Pécsre is mikor már igazolt 20 éves volt, így egyetlen korosztályos válogatottban sem játszott. Így ő pont annak a fordítottja, mint valaki sokszoros utánpótlás válogatott, s végül a magyar vagy az osztrák 4.5.ligában játszik, addig ő nem volt, s eljutott a felnőtt válogatottságig. 2013.06.06 a dátum, mikor először lépett pályára a Nemzeti tizenegyben, Egervári Sándor irányítása alatt, Kuvait ellen csereként mutatkozhatott be. Azon az őszön még a bukaresti románok elleni vereség alkalmával kapott 22 percet.

A következő 3 válogatottságát Pintér Attila irányítása alatt gyűjtötte be. A finnek, az albánok és az észak-írek ellen. Majd jött az újabb bukaresti mérkőzés, már Dárdai Pállal s az 1-1-es meccsen 63 perc játéklehetőséget kapott. Legközelebb a finnek ellen játszott 13 percet, s milyen jól tette a kapitány, hogy beküldte, ő adta a gólpasszt Gera Zoltánnak. Azon az őszön még az oroszok elleni barátságos meccsen játszott 45 percet.

Bernd Storck a görögök ellen 62 percig vetette be a 4-3 -as vereség alkalmával, de az egyik gólt pont Lovrencsics szerezte, így számára emlékezetes meccs volt, hisz első (s eddig egyetlen) válogatott gólját lőtte. Utolsó két válogatott fellépése, pedig a norvégok elleni pótselejtező volt, az idegenbeli 14 perc után, itthon az egész 90 minutumot végigjátszotta. Az idei eddigi két válogatott találkozón keretben sem volt. De az Eb-n, kint lesz. A válogatott egyik leggyorsabb játékosa, bízzunk benne, hogy a védők sokszor csak a hátát látják, s lesz egy két olyan beadása, mint a finnek elleni hazai találkozón.

Lovrencsics valogatott - blikk(blikk.hu)

Lovrencsics Gergő
Klub: Lech Poznan
válogatottság: 11/1

Endrődi Dávid