Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: Elhunyt egy újabb nigériai játékos a 94-es Vb-csapatból!

Életének 55. évében elhunyt Stephen Keshi az 1994-es legendás nigériai válogatott egyik tagja, aki játékosként és edzőként is Afrika-kupát nyert.

Nigeria's coach Stephen Keshi carried by players

A szakember szerda hajnalban Nigériában, Benin Cityben hunyt el. Halálát hirtelen szívmegállás okozta.
Keshi játékosként 64-szer szerepelt a nigériai válogatottban 1981 és 1995 között, ezen időszak alatt kilenc gólt szerzett a védő. Játékosként megjárta az 1994-es Egyesült Államokbeli Vb-ét, ahol a nyolcaddöntőig meneteltek a “szuper sasok”, ugyanebben az évben Afrikai Nemzetek Kupáját nyertek Tunéziában. Edzőként 2013-ban is ANK-át nyert nemzetével, így Keshi volt az egyetlen a 2012-ben 74 évesen szintén elhunyt egyiptomi Mahmud el-Gohari mellett aki játékosként és edzőként is kontinens tornát nyert Afrikában. Nigéria mellet Togo és Mali nemzeti tizenegyét is irányította az ex-játékos. A legutóbbi 2014-es brazíliai világbajnokságon is Keshi irányította a nyolcaddöntőig menetelő nigériai csapatot.
Döbbenetes, de a 94-es csapatból Keshi és Rashidi Yekini mellett elhunyt még Thompson Oliha, Uche Okafor és a harmadik számú kapus, Wilfred Agbonavbare is.

Fotó: bellanaija.com

Becz Tamás