Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Álomkezdés! Legyőztük a sógorokat! – VIDEOVAL

44 éve erre a napra vártunk, s kivel is játszhattunk volna újra az Európa – bajnokságon, mint a sógorokkal az osztrák nemzeti tizeneggyel. Kiváló meccsen, győztek a magyar játékosok, s már alig várjuk a következő találkozót Izland ellen! A meccs után szólt, Az éjjel soha nem érhet véget!

uefa facebook-1(uefa.com)

Már az első másodpercben Eb-csúcsot döntöttünk, hisz Király Gábor személyében az Eb-k történetének legidősebb játékosát köszönhetjük. Lothar Matthäus eddigi csúcsát tette a feledés homályában. Érdekes, mikor utolérte a magyar válogatottsági örök ranglistán Bozsik József, az a norvégok elleni pótselejtező 2.mérkőzése volt, s akkor győztünk. Egyébként Matthäus már az első félidőben gratulált Királynak a twitteren. Egyébként mikor Lothar volt a kapitány, Király nála is alapember volt.

Még a 30.másodperc is alig telt el, s már a szívroham kerülgette az egész országot, hisz az osztrákok legnagyobb sztárja a Bayern München labdarúgója, 20 méterről a bal oldali kapufát találta telibe. Inkább mezőnyfocit láthattunk, hisz a kapuk nem forogtak veszélyben. A 23.percben Gera lőtt kapura, de Amler könnyedén magához ölelte a labdát. Érdekes volt látni, a sokak által bírált Szalai Ádámot, aki a meccs elejétől fogva robogot, küzdött, hol hátul, hol elől volt. A 41.percben óriási osztrák helyzet maradt ki. Arnautovic futott el a bal szélen, középre adására Hanrik érkezett, de szerencsére felszabadított, saját magát találta el. 2 perccel később, pedig a túloldalon maradt ki egy ordító helyzet, Kleinheisler készített le egy labdát a lendületből érkező Dzsudzsáknak, aki 7 méterről, kissé éles szögből ellőtte keresztbe a labdát a kapu előtt. Ezzel vége is lett az első félidőnek, de örülhettünk, hisz nem játszott rosszul a válogatottunk.

ueafa facebook - 2A gólpasszadó nyomott egy puszit a gólszerzőnek(uefa.com)

A második félidőt mit indítottuk egy kapura lövéssel, Fiola Attila jó 20-22 méterről lőtt, de csemege volt az osztrák kapusnak. Az 55.percben Dzsudzsák megmutatta milyen a balja, 25 méteres lövését, óriási védéssel hárította a sógorok kapusa. A magyar szurkolók hangjától volt hangos az egész stadion. De nem csak a lövéstől, hanem úgy egészében, a mi szurkolóinkat lehetett szinte az egész meccsen hallani. És a 63.percben, méghangosabbak lettek a szurkolók! Ki más, ha nem SZALAI ÁDÁM????? Megszerezte a vezetést a magyar válogatott a 63.percben! Kleinheisler okosan passzolt a sokak által bírált magyar csatárnak, s ő hideg nyugalommal, becsúszva elrúgta a kivetődő kapus mellett! 66.percben pedig az addigi egyetlen sárgalapos Dragovic kapott újabb sárgát, rátartott Kádár lábára, s már villant is a piros. Érdekes, hogy az első sárgáját a 33, a másodikat a 66.percben kapta. Zúgott a vastaps, mikor lecserélték Szalait, s most a jó értelemben vett taps. A 70.percben Nagy Ádám lőtt, de lövése elkerülte a kaput. A 73.percben Németh lövését ütötte vetődve szögletre az osztrák kapus. Küzdöttek a srácok, ekkor mindenki érezhette, hogy itt bizony csak egy győztes lehet ma, s az Magyarország. Jobbról – balról jöttek a magyar beadások, már mindenki azt várta, hogy mikor jön az újabb magyar gól.  A 79.percben újra zúgott a vastaps, Storck egyik “felfedezettje” a kiválóan játszó Kleinheisler László elhagyta a pályát.  Ez a fiú még fél éve a Videoton II.csapatában, sem léphetett pályára…

eufa-3Stieber lába lövésre mozdul, s utána 2-0-ra módosult az állás! (uefa.com)

A 87.percben kiváló labdát kapott Stieber Zoltán, elfutott a bal oldalon, s jobbal a 16-oson belülről átemelte a kifutó kapuson! Hihetetlen! A sokat bírált magyar labdarúgók, a meccs elejétől a végéig küzdöttek hajtottak! A mezőny legjobbja helyett jött be Stieber, s kiváló csere volt, a szezon második felében a Bundesliga 2-ben szerelő játékos. Az Eb számára is a csapatkeresésről szól, hisz nem számítanak rá Hamburgba! Többen bírálták Storckot Szalai és Stieber szerepeltetése miatt, s ők szerezték a góljainkat. A 93.percben trükkös osztrák szabadrúgást, Király könnyedén ölelt magához.

A második félidőben szinte egy percig sem volt kérdés, hogy melyik csapat fog győzni, kiválóan játszottak a magyar focisták! Csak így tovább! Szombaton Izland lesz az ellenfél!

https://www.youtube.com/watch?v=J-NE5YJ3238

https://www.youtube.com/watch?v=Z38ehSUPpRk

Ausztria – Magyarország: 0-2 (0-0)
Helyszín: Nouveau Stade de Bordeaux, Bordeaux Játékvezető: Turpin (francia)

Gólszerzők: ill. Szalai (63.p), Stieber (87.p)
Sárga lap: Dragovic (33.)  ill. Németh K. (79.)
Piros lap: Dragovic (66.) ill.

Ausztria: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (Schöpf 78.p), Juzunovic (Sabitzer 60.p), Arnautovic – Janko (Okotie 65.p) Szövetségi kapitány: Marcel Koller

Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber 79.p), Németh K. (Pintér Á. 89.p) – Szalai Á. (Priskin 69.p)  Szövetségi kapitány:  Bernd Storck

 

Endrődi Dávid