Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger szerint az átigazolási piacon nincs felső határ

Arsene Wenger szerint hamarosan már csak aprópénznek fog számítani az 50-100 milliós igazolás, mivel a jövőben a klubok akár csillagászati összegeket is elkölthetnek egy-egy játékosért.

arsene-wenger-barcelona-arsenal-champions-league_149akrak8tmcq1kyrnnjl0jrak

Pogba leigazolása csak a kezdet volt. Arsene Wenger szerint a jövőben a 100 millió is aprópénznek fog számítani az átigazolási időszakban, mivel a labdarúgás eljuthat arra a szintre, hogy egyetlen emberért a klubok akár 200 milliót is hajlandóak lesznek kicsengetni.

Paul Pogba 89.3 millióért igazolt a Vörös Ördögökhöz, és az ára a bónuszokkal együtt jóval 100 millió fölé is kúszhat. Arsene Wenger meglátása szerint az árak csak feljebb fognak kúszni a jövőben, és ezzel a labdarúgók a top csapatoknak még mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, ha egy sztárigazolást akarnak megcsípni.

Az Arsenalnak még bele kell húznia, ha a legtöbbet költők rangsorában előrébb akar lépni, mivel idén a legnagyobb fogásuk csupán 34 millió fontba került. Az Európa Bajnokságot is megjárt Granit Xhakát csábították át a Premier League-be.

A pénteki sajtótájékoztatón az Arsenal első embere elmondta, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy az átigaolási időszakban egy-egy játékosért 150-200 milliót is hajlandóak lesznek fizetni a klubok. Ameddig a labdarúgás ilyen ütemben fejlődik és egyre népszerűbb lesz, addig az árak is nagymértékben meg fognak ugrani.

Wenger arra is rávilágított, hogy a pénz nem minden, és erre a tavalyi bajnok Leicester Cityt hozta fel példának. A Manchester United és a Real Madrid jelenleg a két leggazdagabb klub, nem sokan tudnak versenybe szállni velük, ha pénzügyekről van szó, azonban a pályán más a helyzet. A pályán nyújtott teljesítmény a legfontosabb, mivel a labdarúgásban az eredmények nem a zöld asztal mellett dőlnek el.

kép: premiumtimesng.com

Nagy Gábor