Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuaín dupla után Pjanic is betalált, simán nyert a Juve

Kisebb rangadót rendeztek szombat délután az olasz bajnokságban. A Serie A harmadik fordulójában találkozott egymással a regnáló bajnok, Juventus és a friss EL induló, Sassuolo. A két csapat az elmúlt években mindig szoros mérkőzést játszott egymással, így most sem számíthattunk másra. Kiss érdekesség, hogy Domenico Berardi nem léphetett pályára.

higuain-pjanic-juventus-2016-17-750x450

Juventus – Sassuolo 3:1 (3:1)
Helyszín: Torino, Juventus Stadium Játékvezető: Di Bello (olasz)
Gólszerzők: Higuaín (5.,10.), Pjanic (27.) ill. Antei (33.)
Sárga lap: Benatia (85.) ill. Gazzola (82.), Ricci (96.)
Piros lap: –

Juventus: Buffon – Chiellini, Bonucci, Benatia – Alex Sandro, Asamoah, Pjanic, Khedira, Lichsteiner – Higuaín, Dybala Vezetőedző: M. Allegri

Sassuolo: Consigli – Gazzola, Antei, Acerbi, Peluso – Pellegrini, Magnanelli, Duncan – Politano, Matri, Ragusa Vezetőedző: Di Francesco

Nem akárhogy kezdődött a mérkőzés. A Sassuolo keményen letámadta a Juvét aminek az eredménye egy nagyszerű Politano lövés volt. Buffon tudta hárítani a próbálkozást. Az abból adódó szögletet a vendégek elrontották és egy nagyszerű kontrát követően Higuaínhoz került a labda, aki a hosszúba vágta azt. Alig telt el öt perc és az argentin megduplázta góljai számát. Khedire fejelte be a labdát az ötösre, ahol Higany várta azt, majd egy szép mozdulattal tette a játékszert a hálóba. A Juve teljesen átvette a meccs felett az uralmat. Bonucci és Dybala előtt is hatalmas lehetőségek adódtak, de csak nem sikerült gólt szerezniük. Ellenben az első Juvés tétmérkőzésén szereplő Pjanic. Egy Khedira fejest követően a kipattanóra érkezett, amit be is vágott. Telt az idő és jött egy Sassuolo szöglet. A beadást Buffon csúnyán elnézte és a labda Anteihez került, aki közvetlen közelről nem hibázott. A Juve uralta az első negyvenöt percet, de képesek voltak hibázni.

Jól kezdték a zebrák a második félidőt. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, de sem Pjanic, sem Alex Sandro nem tudta bevenni Consigli kapuját. Alapvetően a Sassuolo nem tudott beleszólni a játékba. Igaz voltak helyzeteik. Leginkább szögletek után tudtak kialakítani lehetőségeket. A Juventus egy hibát leszámítva tökéletesen hozta le a meccset. Azonban ki kell emelni Consiglit, aki amit lehetett megfogott, védett. Dybalara is külön ki lehetne térni. A pálya minden, de minden pontján feltűnt.

Borbély Szabolcs