Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: Nincs mód a Fradi kérésére

Hiába ír levelet Orosz Pál, az MLSZ nem tudja akceptálni a leiratkozásra vonatkozó kérést.

FC Bayern Muenchen v Manchester City FC - UEFA Champions League

Leiratkozna Kassai Viktorról a Ferencváros a Vasas elleni találkozón történtek miatt, ám az MLSZ szerint erre nincs módja, lévén már évekkel ezelőtt megszűnt ez a lehetőség. „A Magyar Labdarúgó Szövetség sportszerűtlennek tart minden olyan felvetést, amely a játékvezető-küldés befolyásolására irányul. A nemzetközi előírások szerint a kluboknak, illetve a válogatottaknak semmilyen szerepük nem lehet a játékvezetők kiválasztásában. Az egyenlő versenyfeltételek biztosításának egyik fontos garanciája éppen az, hogy a játékvezetők küldéséről nem az érintett csapatok döntenek.” – reagált az MLSZ.

Solymosi Péter korábban már nyilatkozott, miszerint annak a csapatnak nem vezethet, amelyik megyében él az adott játékvezető. „Az adott megyében élő játékvezető nem vezethet az ott székelő csapatnak: én amióta Debrecenben lakom, nem vezetek a Lokinak, sőt a közvetlen riválisainak sem. Esetleg ha valakinek gondja akadt egy stadionban, akkor egy ideig oda sem küldi a Játékvezetői Bizottság. A „leiratkozás” egyébként már megszűnt, nincs olyan, hogy a klubok kérhetik, melyik bíró ne vezessen nekik. Mindig hétfőn dől el, ki melyik mérkőzést vezetheti a hétvégén.”

Így aztán Kassai továbbra is mehet Fradi-meccsre, ám elképzelhető, hogy a szövetség egy ideig nem küldi a zöld-fehérek összecsapására a játékvezetőt.

Gavalovits Sándor