Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izgalmas meccsen nyert a Real – videóval

Úgy festett nagy meglepetést tud okozni a Depor a Királyi Gárda otthonában, azonban a hajrában fordított és nyert a Real, végül így nem volt elég Joselu duplája sem. A Las Palmas otthon remizett.

w_900x700_10224327_ma_5662

Ramos döntötte el ezt a nagyszerű meccset (forrás: laliga.es)

La Liga – 15. forduló

A listavezető Real Madrid hazai pályán fogadta a kieső zóna közeléből távolodni vágyó, az aktuális forduló előtt 16. helyen álló Deportivo La Coruna-t. A hazaiak Cristiano Ronaldo, Modric, és Benzema nélkül vágtak neki a meccsnek – az említett játékosok a padon sem voltak.
Az ötödik minutumban a vendég védelemnek kellett figyelnie, végül Isco lövésének a blokk állta útját, ahogy a következő percben Kroos próbálkozásának is.
Az első igazán nagy helyzet Nacho nevéhez fűződik, ám lövését a 12. percben blokkolni tudták, ahogy a következő minutumban sem járt sikerrel Isco, labdája elkerülte a kaput.
A 26. minutumban 20 méterről végezhetett el szabadrúgást a Real, a labda mögé pedig Ramos állt. A spanyol védő lökete azonban kevéssel fölé ment, így a hazai hajtás ellenére sem változott még ekkor sem az eredmény. Három perccel Ramos lehetősége után James igyekezett betalálni a kapu előteréből, de lövése a vendégek kapusáé lett. A 35. percben a vendégek előrukkoltak a félidő legnagyobb helyzetével, hajszálon múlott a vendégek vezetése – Borges fejelte rá a szabadrúgásból beívelt labdát, majd a játékszer a kapufán csattant!
Ez volt az első játékrész utolsó fontos momentuma, a Real pedig megúszta, ahogy többször a Depor is, mégis, a vendégeké volt a szünetig a meccs helyzete.

Jól kezdte a második félidőt a madridi együttes, hiszen a Királyi Gárda az 50. percben megszerezte a vezetést! A gólt Isco passza után Morata lőtte, utóbbi lefordult védőjéről majd a labdát megtolva a tizenhatos előteréből lőtt nagy gólt a bal alsóba (1-0)! Nem örülhettek ám túl sokáig a hazaiak, hiszen az 58. percben csereként érkező Joselu kiegyenlített a 63. percben! A Depor labdarúgója Gil passza után vágta be a labdát a tizenhatosról (1-1)! Elképesztő volt, ami ezután jött, hiszen a 65. percben, tehát két perccel egyenlítő gólja után már a vezető találatát ünnepelhette a vendég együttes! A gólt ráadásul ekkor is Joselu szerezte, nagyszerű csere volt ő a vendégeknél (1-2)! Eljutottunk a 75. percig, és elmondhattuk, hogy “csupán” 2-2 kaput eltaláló lövés volt addig a meccsen, bár ezt a mennyiséget nem igen bánták a vendégcsapat játékosai. A 84. minutumban viszont sikerült a Realnak kiegyenlítenie! Lucas ívelése után is egy csere ember talált be, Diaz fejjel egalizált (2-2)! Gyorsan ezután Joselu megint villant volna, ám a 87. minutumban védett nagyot Navas. A hazaiak azonban nem hagyták annyiban, nem volt elég otthon az egy pont, még a nagy hajrá előtt kialakult a Depor kapujába előtt egy kakaskodás is! A 91. percben Morata fejesét védte Tyton, ám az ezt követő szöglet után Ramos fejese talált utat a Depor kapujába (3-2)! Nagyszerű győzelem volt egy fordulatos meccsen ez a Real részéről, így nem örülhetnek annyira a Királyiak üldözői, a Depor játékosai pedig bánhatják a dolgot, de emelt fővel távozhatnak Madridból, majdnem begyűjtöttek egy óriási skalpot.

Real Madrid – Deportivo La Coruna 3-2 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu Stadion – 67.174 néző. Vezette: Jaime Latre
Gólszerzők: Morata (50.),  Diaz (84.), Ramos (90+2.), ill. Joselu (63. 65.)
Sárga lapok: Morata (70.), Navas (88.), Ramos (88.), ill. Borges (25.), Babel (45.), Albentosa (59.), Sidnei (88.)
Kiállítás:

Real Madrid: Navas – Danilo (Marcelo 81.), Pepe, Sergio Ramos, Nacho – Casemiro, Kroos – Asensio (Lucas 66.), Isco (Mariano Diaz 72.), James Rodriguez – Morata. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Deportivo La Coruna: Tyton – Juanfran, Albentosa, Sidnei, Navarro – Guilherme, Borges – Gil, Colak (Joselu 58.), Babel (Fajr 82.) – Andone (Mosquera Parada 75.). Vezetőedző: Gaizka Garitano

Las Palmas – Leganes 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Livaja (21.), ill. Guerrero (76. – büntetőből)

A 15. fordulót a Las Palmas a 11., míg a vendég Leganes a 15. helyen kezdte meg. Azonban úgy festett, a vendégek kezdenek jobban, ám a második percben Gabriel lövését blokkolták. Majd első kapura tartó lövése a hazai klubnak akadt be! A 21. minutumban Macedo betett labdáját Livaja vágta be a vendég kapuba (1-0)! A félidő hajrájához érve jött két nagy Leganes helyzet az egyenlítés reményében. A 43. percben Varas védett nagyot Machis közeli lövésénél. A következő minutumban újból ugyanez a két játékos nézett farkasszemet egymással, végül pedig ismét a kapus jött ki győztesen a párharcból, a félidőt pedig a hazaiak nyerték.

Az 50. percben Cabrera növelte volna a Las Palmas előnyét, de lövését Herrerin védeni tudta. Guerrero pedig egyenlített volna az 58. minutumban, fejesét azonban kifogta a hazai kapus.
A 75. percben Garcia szabálytalansága sárga lapot ért, a vendégeknek pedig tizenegyest! A labda mögé a 76. minutumban Guerrero állt, és a labdát a bal alsóba vágta, ezzel döntetlenre mentve az eredményt (1-1)! A végéig már semmi komoly nem történt, így a Leganes pontot szerzett a Las Palmas otthonában az est korábbi meccsén.

Nagy Dávid