Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ügynöke szerint James Rodríguez marad Madridban – lapértesülés

Az elmúlt hetekben a nemzetközi sajtóban egyre többet merült fel a Real Madrid kolumbiai játékosának James Rodrígueznek a jövője és esetleges távozása. A kolumbiai kevés játéklehetőséget kap, ezért merült fel esetleges távozása, ügynöke azonban tisztázta helyzetét.

396737_19629_1

Az elmúlt hetekben egyre jobban felerősödtek a pletykák miszerint James Rodríguez elégedetlen helyzetével és januárban távozhat Madridból. Kérőkból akad bőven, olyan klubok szerződtetnék a kolumbiai játékost, mint például a Chelsea, Manchester United, Bayern München és Inter Milano. A pletykák azok után erősödtek fel, hogy a  klubvilágbajnokság döntője után James a következőket nyilatkozta.

„Boldog vagyok a Real Madridnál, de többet szeretnék játszani. Örökre Madridban maradnék, de át kell gondolnom mindent és megnézni a lehetőségeimet. Vannak ajánlataim, kaptam egy hetet, hogy gondolkodjam” – mondta a döntő után a kolumbiai

Ezek után a hírek arról szóltak, hogy a 25 éves kolumbiai szélső már a januári átigazolási időszakban klubot válthat és több klub is 80 millió eurós ajánlatot készül tenni érte. Azonban a játékos ügynöke a hírhedt portugál Jorge Mendes vetett véget a pletykáknak és tisztázta játékosa helyzetét. „James nem hagyja el januárban a Real Madridot, maradni szeretne Madridban, boldog itt.” – nyilatkozta a portugál ügynök.

James Rodríguez a 2014-es világbajnokság után szerződött a Real Madrid csapatához 80 millió euró ellenében a francia AS Monaco csapatától. A blancoknál minden sorozatot figyelembe véve 94 mérkőzésen jutott szóhoz és 27 gólt szerzett. Azonban Zidane irányítása alatt mindössze 2091 percet kapott a bizonyításra. James pályafutása során megfordult az Envigado, Banfield, FC Porto és az AS Monaco csapatában is. Eddigi pályafutása során 317 mérkőzésen lépett pályára és 90 gólt szerzett, nyert többek között Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és Európa-ligát, FIFA klubvilágbajnokságot két alkalommal valamint portugál bajnok címet három alkalommal is.

A felnőtt kolumbiai válogatottban 2011. szeptember 29-én hívták be először, október 11-én pedig játszott is Bolívia ellen, ahol azonnal a meccs emberének választották. Ő készítette elő a mérkőzés győztes gólját, később pedig a Mexikó elleni 2-0-s győzelem alkalmával is magára vállalta ezt a szerepet, mindkét találat előtt, első gólját Peru ellen szerezte a válogatottban. Összesen 52 alkalommal szerepelt a kolumbiai nemzeti csapatban és 17 gólig jutott.

A kolumbiai játékos szerződése eredetileg 2020-ig érvényes a királyi gárdához és a transfermarkt piaci értékét 70 millió euróra becsüli.