Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, félévértékelő: Ahol a hazai pálya „katlan” – Paksi FC

A mezőny egyedüli csapatával folytatjuk, amely hazai környezetben még nem kapott ki ebben a szezonban. A paksiak ugyanakkor a városhatárt elhagyva kevésbé szerepelnek jól.

629paks

Félévértékelő, 1. rész: Gyirmót FC Győr
Félévértékelő, 2. rész: MTK Budapest FC
Félévértékelő, 3. rész: Debreceni VSC
Félévértékelő, 4. rész: Diósgyőri VTK

Elérkeztünk ahhoz a csapathoz, amely története eddigi tíz élvonalbeli évében csak magyar futballistákat szerepeltetett, s tette ezt rendre sikerrel. A paksiakra nézve hízelgő, hogy úgy tudnak rendszeresen az első osztályban maradni, hogy a riválisok rendre erősebb kerettel, és jobb lehetőségekkel rendelkeznek. Ugyanakkor ez éppen a pozitívum a korábbi Ligakupa-győztes, és bajnoki ezüstérmes csapatnál. Az elmúlt szezonokban már inkább kerültek közel a kiesőzónához, mint az élbolyhoz, de rendre megfricskázzák az előzetesen jobbnak vélt csapatokat.

paks-mtk

Egyebek mellett sokáig úgy tűnt, a tolnaiak lesznek az NB I. döntetlenkirályai, ám erre a címre nagyobb esélyt szerzett az Újpest. A nyolc iksz mellett ötször győztek Csertői Aurél tanítványai, ráadásul a szakemberrel kapcsolatban időnként felmerült, hogy meneszthetik posztjáról a gyenge bajnoki rajtnak köszönhetően, ez azonban mégsem történt meg. Sőt, annyi adalék, hogy Haraszti Zsolt nem a hirtelen döntéseiről ismert, a zöld-fehérek eleddig mindössze hat edzőt fogyasztottak, Csertői a hetedik tíz év alatt, és aligha ebben a szezonban lesz kinevezve a nyolcadik, hacsak valami folytán a korábbi támadó feláll a padról.

131312_paks_orom

A hangos botrányok elkerülték a csendes Duna-parti várost, egyedül a rossz szereplés miatt kerültek a címlapokra Hahn Jánosék, akik a szezon előtt a korábbi évekkel ellentétben erős kerettel vághattak neki a pontvadászatnak. A kapuba érkezett Kemenes Szabolcs, aki Honvédot hagyta ott, hogy megújulhasson. Mellette viszont nem volt nagy mozgás, így aztán az összeszokottság lehetett volna a Paks nagy előnye a többiekkel szemben. Ezzel nem is volt baj, s ezt az eredmények is mutatták, mert a paksiak az egyetlen olyan együttes, amely eleinte megszorongatta erősebb ellenfeleit, így a Debrecent, a Fradit és a Videotont is. Igaz, utóbbitól később kapott egy kiadós verést, ami azonban jótékony hatással bírt az együttesre.

És bár a középmezőnyben fejezte be az őszt a csapat, még veszélyben érezheti magát, lévén mindössze három ponttal előzi meg a kiesőhelyen álló MTK-t, fel kell tehát kötnie a gatyáját a paksiaknak. Persze hazai pályán nem kell feltétlenül aggódnia Csertői Aurélnak, merthogy tanítványai saját stadionjukban nem szenvedtek vereséget. A leggyakoribb eredmény ugyanakkor nem a győzelem, sokkal inkább a döntetlen volt. Mindazonáltal a szerzett gólokra nem lehet büszke a társaság, lévén a harmadik legkevesebbet lőtték a bajnokság őszi etapjában.

 fradi-paks-e1459965786100-1024x575

A számok nyelvén:
8. Paksi FC 19 5 8 6 18-24 -6 23 p.

Házi góllista:

5 gólos: Hahn János
4 gólos: Bartha László
3 gólos: Koltai Tamás
2 gólos: Szakály Dénes
1 gólos: Bertus Lajos, Szabó János, Haraszti Zsolt, Gévay Zsolt

Lapok:
Sárga:

8: Gévay Zsolt
5: Papp Kristóf, Lenzsér Bence
4: Kulcsár Dávid
3: Hahn János, Laczkó Zsolt, Kecskés Tamás
2: Vernes Richárd, Báló Tamás, Szakály Dénes
1: Szabó János, Kemenes Szabolcs, Koltai Tamás, Balázs Zsolt, Haraszti Zsolt

Kiállítás:

2: Kecskés Tamás
1: Bartha László, Kulcsár Dávid, Szabó János

A leghosszabb győzelmi sorozat: 2 mérkőzés (18-19. forduló)
A leghosszabb veretlenségi sorozat: 4 mérkőzés (9-12. forduló)
A leghosszabb nyeretlenségi sorozat: 5 mérkőzés (1-5. forduló)
A leghosszabb vereségsorozat: 2 mérkőzés (7-8. forduló)
A leghosszabb lőtt gól nélküli sorozat: 273 perc (7-10. forduló)
236 perc (3-5. forduló)

Következik: Otthon: Sopron – Swietelsky Haladás

Gavalovits Sándor