Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hala Madrid! – Avagy soha rosszabb félévet, mint 2016-ban!

Ha nem is szemkápráztató játékkal, vagy űrfocival elért győzelmekkel, de vitathatatlanul eredményes félévet zárt a Real Madrid. A sérülések ide, Cristiano Ronaldo “gyengébb” formája oda, a blancók teljesítménye a 2016/17-es szezon eddigi részében azért magáért beszél!

Örömre bőven volt okuk a Real játékosainak, vezetőinek és szurkolóinak a szezon eddigi részében (Kép: fourfourtwo.com)

A Real Madrid bajnoki szezonja egy négy mérkőzéses győzelmi sorozattal indult, sorrendben a Real Sociedad, a Celta Vigo, az Osasuna, majd az Espanyol legyőzésével. A blancók szeptemberben egyébként a kisebbik barcelonai együttes elleni 2:0-ás  sikerükkel beállították Pep Guardiola 2010/11-es Barcelonájának 16 mérkőzéses bajnoki győzelmi sorozatát. Egy fordulóval később azonban a Villareal ellen elmaradt a győzelem, sőt mi több, Sergio Ramos a találkozó végén mentett pontot csapatának, így az abszolút rekorddöntés sem jött össze.

Vélhetően nem az elszalasztott rekord miatt, de a Villareal elleni döntetlent követően az eredményeket tekintve a legrosszabb formáját mutatta a csapat, ugyanis az elkövetkezendő hetekben döntetlent játszott a Las Palmas együttesével, majd hazai környezetben az Eibar együttesével is. Az összképet tovább rondítja, hogy a két találkozó között a BL-ben Borussia Dortmund ellen is döntetlenre végeztek CR-ék. Zidane mester azonban hamar kivezette a hullámvölgyből az övéit, mégpedig stílusosan, egy 6 mérkőzésre duzzadó bajnoki győzelmi sorozattal, melybe beletartozott az Atlético Madrid “lesimázása” a Vicente Calderónban.
A sorozat a Barca elleni El Clássicón szakad meg, ahol a fontos gólok szerzője, Sergio Ramos az utolsó percekben mentett pontot csapatának, a Camp Nouban a győzelemhez talán közelebb is álló Barcelona ellen.
Zidane együttese klub VB előtt egy fordulatos mérkőzésen, a Derpotivo La Coruna elleni sikerrel zárta le a 2016-os év bajnoki részét.

A Real Madrid őszi bajnoki szereplésének legjei:

  • A legtöbb győzelem (11)
  • A leghosszabb győzelmi sorozat (6 meccs)
  • Egy meccsen a legtöbb idegenben szerzett gól (6-1 a Betis otthonában)
  • A leghosszabb veretlenségi sorozat (15 meccs)
  • A leghosszabb még élő veretlenségi sorozat (15 meccs)
  • A legtöbb gólpassz a La Ligában egy játékostól (Toni Kroos – 7)
  • Csapatszinten a legtöbb kapura lövési kísérlet átlagosan meccsenként (19)
  • A legsikeresebben passzoló csapat (86,9%-kal)

A blancók legjobb góllövője a La Ligában egyébként a szezon elejét sérülés miatt kihagyó, góllövő formáját pedig hosszú-hosszú hetek alatt valahogy csak megtaláló Cristiano Ronaldo lett, a maga 10 góljával. CR egyébként szorosan követi a 12-12 találatnál járó Luis Suárez és Lionel Messi kettőst a góllövőlistán.

Aki esetleg lemaradt volna… Crsitiano Ronaldo Aranylabdát nyert 2016-ban (Kép: http://hbr.co.ke)

Ha már említettük Cristiano Ronaldo sérülését, jegyezzük meg halkan azt is, hogy Zidane mester nem igazán dolgozhatott teljes kerettel a szezon eddigi részében, hiszen a portugál mellett volt, hogy éppen Navas kapus, Casemiro, Modric, Ramos, Pepe vagy éppen Kroos közül hol külön-külön, hol többen is egyszerre, hiányoztak a csapatból. Decemberre egyébként – a legfrissebb hírek szerint februárig – harcképtelenné vált Gareth Bale is

Real Madrid félszezonja – kénytelen-kelletlen, de el kell ismerni (!) – minden tekintetben megsüvegelendő!

A blancók augusztusban az európai Szuper-kupa megnyerésével indították a szezont; azóta Cristiano Ronaldoék veretlenül, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva három pont előnnyel vezetik a La Liga tabelláját; az összes tétmérkőzésüket figyelembe véve, az idei szezonban még nem találtak legyőzőre; ha csoport másodikként is, de a papírformának megfelelően továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébő; természetesen állnak még a spanyol Király-kupában is; az évet pedig a Japánban rendezett FIFA-klubvilágbajnokság megnyerésével zárták.

Folytatás január 4-én, a Sevilla elleni kupapárharc első felvonásán a Bernabéuban…