Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amikor a Vörös Ördögöktől igazolna egy másik ördög

Furcsa egy dolog ez. A címet visszaolvasva olyan, mintha a pokolban lévő két csapat próbálna valamiféle üzletet kötni. Bár ez annyiból igaz is a két félre, hogy az elmúlt években megjárták a poklok-poklát, mármint az eredménytelenség és az imidzs szempontjából. Most azonban mindketten jó formát mutatnak és az egyik igazolna a másiktól, azért, hogy ezt a tendenciát fenn tudja tartani.

Kép: huffingtonpost.co.uk

Kép: huffingtonpost.co.uk

Szóval az a klubpár akikről itt most szó lesz, a Manchester United (bár a címből ki tudták már találni) és az AC Milan. Hagyok egy perc gondolkodási időt arra, hogy megtippeljék, ki igazolna kitől.

(egy perccel később)

Szóval, azok az olvasók, akik azt mondták, hogy az olaszok igazolnának az angoloktól, nyertek. Nem tudom mit, de nyertek. Ráadásul nem is akárkit kölcsönöznének ki (!) Manchesterből. A holland fiatal ászt, Memphis Depayt szeretnék arra rávenni, hogy vegye a a Vörös Ördögök gúnyáját és vegye fel az itáliai ördög maskarát.

Fontos kérdés, hogy miért őt és miért pont a Milan az, aki elvinné?

Meglehetősen egyszerű a válasz a kérdés két komponensére. Egyrészről azért pont a hétszeres BL – győztes milánói együttes szerezné meg, mert meglehetősen rövid a keret. Természetesen megvannak emberszámba, nem ezzel van a baj. Inkább ott a probléma, hogy Suso és Niang váltására nincs megfelelő játékosa Montella mesternek. Nincsenek variációs lehetőségei a trénernek. Bonaventurat még fel tudja tenni szélső támadónak, ám akkor kit rak be az olasz válogatott labdarúgó helyére a középpályára, aki ugyan olyan hatékonysággal végezné a munkáját? Ráadásul azt is számításba kell venni, hogy sem Suso, sem Niang nem biztos, hogy végigtudja robotolni az egész hátralévő szezont állandó teljesítményt nyújtva. Ráadásul Luiz Adriano elhagyta a csapatot, így elkélne egy olyan futballista, aki esetleg a csatár poszton bedobható lenne.

Mondanám, hogy ezen okokból kifolyólag találták be a hollandot és a MU-t, de nem. Legalábbis nem elsőre. Nem Depay volt a prioritás Galliani célkeresztjében. Alapvetően Gerard Deulofeu lett volna kiszemelt. Jól is haladtak vele a dolgok, ám mielőtt még minden oldal biztosan lehozta volna a transzfert, becsúszott két zabszem az olaszok hátsójába. Az egyik éppen egy közvetlen riválisuk, az AS Roma, akik szintén bejelentkeztek a fiatal spanyolért, a másik pedig, hogy a játékos jelenlegi klubját, az Evertont elérte egy kisebb sérülés hullám. Így nélkülözhetetlen lett a csapatnál. Mert azért az bután néz ki, ha a Premier Leagueben, a kezdősípszó előtti utolsó öt percen kelljen telefonálgatni, hogy valaki ugorjon már be egy focira, mert nem vannak meg.

Annyit hozzá kell tenni az üzlethez, hogy a Milan kölcsönözné Depayt és raknának a szerződésébe egy véglelegesítő opciót, ám ezen a ponton biztosan leveri őket a víz, hiszen csakis abban az esetben tudnák megvenni, ha a kínai befektetők átvennék a klubot végre-valahára a szezon közben.. Legalábbis ezt mondja a Tuttosport. Szóval nincs mit tenni Milan szurkolók, várakozni kell.

Szerző: Borbély Szabolcs