Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scholes: “A United megnyerheti a bajnokságot!”

A José Mourinho által vezetett Manchester United meggyőzően szerepel mostanában, szombat délután 8 meccsesre duzzasztották jelenleg futó győzelmi szériájukat minden sorozatot figyelembe véve. A szenvedő alany a második ligás Reading volt, Mourinho csapata pedig nem kegyelmezett a “Királyiaknak”, és 4-0-ra kiütötték ellenfelüket. A manchesteriek egykori fantasztikus középpályása, a mostanság szakértőként tevékenykedő Paul Scholes ennek fényében elismerően nyilatkozott hajdani csapatáról.

13640643260570Scholes egyre magabiztosabb a United sikereit illetően (fotó: BT Sport)

Scholes az FA-kupa-meccset követően beszélt a ManUnitedről, és igyekezett kitérni arra, hogy szerinte mit érhet el ebben a szezonban a Mourinho-csapat.

“A Unitednek pillanatnyilag minden sorozatban komoly céljai vannak” – kezdte mondandóját a vörös hajú legenda. – “Azt gondolom, fantasztikus a csapat jövőképe! Nem tartom annyira meggyőzőnek a Chelsea-t, és a Liverpoolnak is megvannak a problémái.”

Scholes szavai annyiban mindenképpen érdekesek, hogy a Chelsea épp egy 13 meccses győzelmi szérián van túl, míg a Liverpool a legtöbb rúgott gólt elérve 2. helyen áll a bajnokságban. Ráadásul a Manchester United 4-0-s vereséget könyvelhetett el a “Kékek” vendégeként még ősszel.

Másrészről azonban igenis van némi valóságalapja Scholes mondandójának! A Chelsea ugyanis hosszú idő után kikapott a ligában, a Tottenham állította meg nagyon meggyőző játékkal Conte tanítványait. A Liverpool pedig kétszer vezetett a Sunderland otthonában, de képtelen volt megszerezni mindhárom pontot az egyik legfőbb kiesőjelölt ellen. A ManUnited azonban 6 meccset nyert zsinórban – már ami a bajnokságot illeti -, és felzárkózott az élbolyra. A Liverpooltól 5, a Chelsea-től 10 pont választja el Mourinhóékat.

“Amennyiben a United jövő hétvégén le tudja győzni a Liverpoolt, úgy véleményem szerint visszaszáll a bajnoki harcba!” – jelentette ki Scholes a BT Sportnak.

A Manchester United jövő vasárnap nagy rangadót vív, a Liverpool elleni szomszédvári derbire kerül majd sor az Old Traffordon.

Szerző: Draskovics Tamás