Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: A hajrában nyert a tartalékos Tottenham – VIDEÓ

Mauricio Pochettino alakulata, a Tottenham Hotspur azok után fogadta odahaza a másodosztályú Aston Villa együttesét, hogy a bajnokságban megállították a listavezető Chelsea-t. Az argentin mester tartalékos kezdőcsapatot küldött pályára a birminghamiek elleni FA-kupa-meccsen.

spurs-villa-hd_1scs4w3yo0bfh1dttv1f24jee3Kétszer ünnepelhetett gólt a Spurs a Villa ellen (fotó: goal.com)

FA-kupa, 3. kör:

Tottenham – Aston Villa 2-0 (0-0)
Helyszín: White Hart Lane – London (31 182 néző); Vezette: M. Dean
Gólok: Davied (71.), Son (80.)

Tottenham: Vorm – Carter-Wickers, Alderweireld (N’Koudou 70.), Wimmer – Trippier, Dier, Winks, Davies – Sissoko (Onomah 84.), Son, Janssen (Alli 60.). Vezetőedző: M. Pochettino

Aston Villa: Johnstone – Hutton, Chester, Baker, Amavi – Adomah (Green 77.), Jedinak (Davis 77.), Tshibola – Grealish, Bacuna, Agbonlahor (McCormack 77.). Vezetőedző: S. Bruce

A Steve Bruce által vezetett Aston Villa sokáig megnehezítette a “sarkantyúsok” dolgát. Az első félidőben teljesen ötlettelen volt Pochettino gárdája, képtelen volt helyzetig is eljutni a Tottenham. Hiába birtokolta sokkal többet a labdát a hazai csapat, kaput találó lövésre nem futotta erejükből. A Villa kontráiban rejlett némi veszély, de az első félidőben így sem esett gól.

A második félidőben már sokkal jobban játszott a Tottenham. Kellett ehhez persze, hogy Pochettino meccsbe dobja a Chelsea elleni rangadó hősét, az akkor dupláig jutó Dele Allit a mérkőzés 60. percében. Onnantól kapujához szegezte ellenfelét a Spurs, sőt a vezetést is megszerezte, ugyanis a szintén csereként beküldött N’Koudou remek beadást varázsolt középre a 71. minutumban, Davies pedig befejelte a fehér-sötétkékek első gólját! 1-0! A Villának immár támadnia kellett, ha döntetlenre és újrajátszásra akarta menteni a mérkőzést, ezt azonban köszönte szépen a hazai alakulat. A 80. percben minden lényegi kérdés eldőlt, ugyanis Trippier és Sissoko teljesen megkeverték a Villa védelmének bal oldalát, a francia középre passzolt, a Spurs koreai légiósa, Son Heung-Min pedig közelről bevette a birminghami kaput. 2-0! Steve Bruce együttese képtelen volt még a szépítésre is, így a Pochettino-gárda érvényesítette a papírformát, és bejutott a legjobb 32 közé.

Összefoglaló:

http://www.dailymotion.com/video/x57mt19_all-goals-highlights-tottenham-2-0-aston-villa-08-01-2017_sport

Szerző: Draskovics Tamás