Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Schalke a Wolfsburgból igazolt! – hivatalos

A Markus Weinzierl által irányított Schalke 04 szerződtette a Valérien Ismael vezette VfL Wolfsburg rutinos szélső támadóját, nevezetesen Daniel Caligiurit – számolt be róla a gelsenkircheni klub hivatalos weboldala. 

38021_170125_caligiuri_658x370

A 29 esztendős labdarúgó három és fél évre szóló szerződést írt alá a Schalkéval. Az együttes nem hozta nyilvánosságra a Caliguiri játékjogáért cserébe kipengetett összeget, amely a transfermarkt szerint 2,5 millió eurónak felel meg. A rutinos futballista minden bizonnyal komoly erősítést fog jelenteni a gelsenkircheni alakulat számára, míg a “farkasoknak” értelemszerűen hatalmas érvágást, hiszen jó pár éven keresztül meghatározó tagnak számított. 

Daniel Caligiuri 2013 nyarán csatlakozott előző klubjához, azaz a Wolfsburghoz. Eleinte inkább a kiegészítő játékosok közé lehetett oda sorolni, majd szépen lassan alapemberré vált. A “farkasok” színeiben minden frontot egybe véve 130 mérkőzésen léphetett pályára, melyek során 16 alkalommal volt eredményes illetve 21 gólpasszt is kiosztott. A csapat tagjaként nyert Német Kupát és Szuperkupát is, ezen trófeák mellett pedig egy bajnoki ezüstérmet is begyűjtött a társaival. 

Németh Boldizsár