Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Idegenbeli döntetlent követően elődöntőben az Atlético! – Videóval

Az Atlético Madrid 2:2-es döntetlenre végzett az Eibar elleni kupavisszavágón, így összesítésben 5:2-vel jutott az elődöntőbe Diego Simeone együttese.

(Kép: SD Eibar Twitter)

Eibar – Atlético Madrid 2-2 (0-0)
Ipuruai stadion, Vezette: Santiago Latre
Eibar: Yoel – Pena, Gálvez, M. dos Santos, Capa – Rivera (D. Garcia, 33.), F. Rico – Bebe, Isasa (P. León, 73.), Dorrio (Enrich, 73.) – Nano. Vezetőedző: José Luis Mendilibár
Atlético: Moyá – Juanfran, Giménez, Savic, Lucas Hernandéz – Correa, Gabi, Saúl (Koke, 64.) Gaitán (Vrsaljko, 74.) – F. Torres, Gameiro (Carrasco, 64.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gól: Einrich (73.) P. León (80.) illetve Giménez (49.), Juanfran (85.)
Sárga lap: F. Rico (15.), Bebe (60.) illetve L. Hernandéz (39.)
Piros lap: –

Továbbjutott az Atlético, 5:2-es összesítéssel!

3:0-ás előnye tudatában Diego Simeone pihenőt adott Antoine Griezmannak, akit még a kispadra sem nevezett az argentin szakember. Griezmanhoz hasonlóan pihenhetett egyet Diego Godin, Koke valamint Filipe Luís is. A visszavágó tipikus Atlético-meccsre sikeredett… Többet volt a labda az Eibarnál, mezőnyfölényben is futballoztak a hazaiak, többet is próbálkoztak gólszerzéssel, gólt ennek ellenére az Atlético szerzett, miután Nico Gaitán szögletét José Maria Giménez szép mozdulattal fejelte Yoel kapujába.

A matracosok találata után folytatódott az Eibar mezőnyfölénye, azonban ahogy telt-múlt az idő, a hazaiak meglévő lelkesedése szép lassan kezdett alábbhagyni. Mendilibár edző ekkor két tökéletesen elsült cserével új lendületet hozott csapata játékába, hiszen az Eibar előbb Sergio Enrich révén egyenlített, majd nem sokkal később Pedro León pazar góljával már vezetett is. Mielőtt azonban a hátralévő időben a hazai publikum teljesen belelkesedhetett volna, Juanfran egy kontra végén elegáns emelésével lehűtötte a kedélyeket.

A felek letudták a visszavágót, melyen az Eibar becsületére legyen mondva, szépen helytállt, de abban vélhetően a hazaiak sem hittek maximálisan, hogy lehet még keresnivalójuk a továbbjutást illetően.

Giménez (0:1)

https://www.youtube.com/watch?v=f94GXJwgVLk

Enrich (1:1)

https://www.youtube.com/watch?v=WovqPSSG9D4

Pedro León (2:1)

https://www.youtube.com/watch?v=NivLgX9RKIw

Juanfran 2:2

https://www.youtube.com/watch?v=mYORTNHTP2s