Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Watford szerződtette a Fiorentina csatárát! – hivatalos

A Walter Mazzarri által irányított Watford leigazolta az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina rutinos támadóját, nevezetesen Mauro Záratét – számolt be róla az együttes hivatalos weboldala. 

16195497_10154748503201815_1768001327947678568_n

A rutinos argentin labdarúgó kettő és fél évre szóló szerződést írt alá a “lódarazsakkal”. Arról ugyebár korábban már beszámoltunk, hogy a Daily Mail információi szerint a Watford szeretné soraiban tudni Záratét, de akkor egy esetleges kölcsönszerződésről volt szó. A klub egyébként nem hozta nyilvánosságra az átigazolási díj összegét, amely hírek szerint 2-2,5 millió font körül van. 

Mauro Zárate első európai megállóhelye a Birmingham City volt, amely akkoriban még a Premier League-ben szerepelt. No, de a hírnevet nem az angol csapatban eltöltött fél év hozta meg a számára, hanem az első Lazios éve. A fővárosi gárdában remekül ment neki a játék illetve az Olasz Kupa elnyerésében hatalmas része volt, hiszen többek között a fináléban is gólt szerzett. A következő idénye még elfogadhatóra sikeredett, majd ezután jött a lejtő a karrierjében. Az elmúlt esztendőkben megjárta az Intert, a QPR-t, a West Hamet, de összességében egyik együttesnél sem tudott kimondottan maradandót alkotni. Az elmúlt 1,5 évet a Fioretinánál töltötte el, ahol másodhegedűsnek számított Kalinic mellett. A firenzei alakulatban minden frontot egybe véve 26 mérkőzésen jutott szóhoz, ezeken pedig 7 alkalommal volt eredményes. 

Németh Boldizsár