Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Kiütéses Portland-siker az újonc elleni nyitányon! – videóval

Végre kezdetét vette magyar idő szerint ma hajnalban az észak-amerikai profi liga 2017-es szezonja, azaz az MLS! A liga nyitómeccsét Portlandben rendezték meg, ahol végül a hazai, s egyben 2015-ös bajnok együttes simán verte meg a minnesotai újoncot.

IMG_20170304_084417

A Timbers háza táján nagy örömmel zárult a szezonnyitó meccs (forrás: twitter.com/TimbersFC)

A találkozóból negyed óra sem telt el, mikor Andriuskevicius szabadrúgásból belőtt labdáját nem túl szokványos módon juttatta Olum a Minnesota kapujába, ezzel megszületett a 2017-es idény első találata a ligában (1-0). A szünetig szinte minden mutatóban kiegyenlített volt az állás, ám mégis, a 14. percben esett gól azt eredményezte, hogy az újonc hátrányban mehetett a félidei pihenőre.

A folytatás nem alakult túl jól a United számára, hiszen csak két perc telt el a második játékrészből, és máris kapitulált a csapat! A 47. minutumban Valeri könnyű szerrel fejelt a védők közül könnyen a kapuba Blanco beívelését követően! Ezzel megduplázta előnyét a Timbers (2-0). A 79. minutumban megtört a jég, és az újonc megszerezte első MLS-találatát! Ramirez 16 méterről talált be, a védők lefagytak, a Minnesota szépített (2-1). Nem sokkal később viszont újból kétgólos előnyre tett szert a Portland! A 82. percben Valeri másodjára is betalált – ekkor tizenegyesből volt eredményes az argentin, aki nagyon higgadtan értékesítette a pontrúgást (3-1). A hosszabbítás első percében végleg eldőlt a meccs. Ekkor Nagbe kihasználta azt, hogy átjáróházzá alakult a United középpályája, majd Adihoz passzolt. Utóbbi elképesztően higgadtan kavarta meg a védelmet, a kapust lövőcsellel fektette ki, majd a védők között lőtt a kapuba (4-1). Adi a végére nagyon elemében lett, s a nigériai támadó újból betalált! Az afrikai csatár megint cselezgetett, majd a bal szélről éles szögből a közelről talált be, ezzel pedig beállította a 2017-es szezon nyitómeccsének végeredményét (5-1). A második félidőben mezőnyben továbbra is kiegyenlített volt a játék, ám a Minnesota csak egyszer találta el a kaput – igaz, azzal összejött a csapat debütáló gólja. A korábbi bajnok Timbersnél ketten is dupláztak, a portlandi csapat pedig összességében lehengerlően kezdte a bajnoki szezont.

Folytatás ma este 8-kor, amikor Nikolicsék a Crew ellen lépnek pályára idegenben.

MLS, 1. forduló
Portland Timbers – Minnesota United 5-1 (1-0)
Gólszerzők: Olum (14.), Valeri (47., 82. – büntetőből), Adi (90+1., 90+3.), ill. Ramirez (79.)

Nagy Dávid