Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Aubameyang mesterhármassal ejtette ki a Benficát – videóval

Nem játszott rosszul a Benfica, viszont így sem volt túl sok esélye a Borussia Dortmund ellen, akik már a meccs elején megszerezték a vezetést, majd a második félidőben Aubameyang vezérletével kivégezték a portugál csapatot, akik így búcsúzni kényszerültek a sorozattól. 

dortmun

Forrás: UEFA Champions League Twitter

Borussia Dortmund – Benfica: 4-0 (1-0)
Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund Vezette: Martin Atkinson (angol)
Gólszerzők:  Aubameyang (4. 61. 85.) Pulisic (59.) ill. –
Sárga lapok:  Castro (31.), Dembélé (39.), Pszczek (64.) ill. Samaris (34.)
Kiállítás:  ill. –

Borussia Dortmund: Bürki, Bartra, Pulisic, Sokratis(Ginter, 88.), Piszczek, Castro, Schmelzer, Weigl, Durm Dembélé (Kagawa 81.), Aubameyang (Schürrle, 86.). Vezetőedző: Thomas Tuchel

Benfica: Ederson, Nélson Semedo, Luisão, Lindelöf, Eliseu, André Almeida, Samaris (Zivkovic, 74.), Pizzi, Cervi (Jimenez, 82.), Salvio (Jonas, 64.), Mitroglou. Vezetőedző: Rui Vitoria

Nem tartott sokáig a Benfica előnye, ugyanis a 4. percben meg is szerezte a vezetést a Dortmund. Szöglethez jutottak a hazaiak, amit Dembélé ívelt be középre, Aubameyangot pedig egyedül hagyták a portugálok, így nagyon könnyen fejelhetett a hálóba. A 8. percben a Dortmund második szögleténél is fejelhettek, de Bartra fejese végül kipattant a játéktérről. Jól kezdett a Dortmund, amihez a Benfica védelme is asszisztált. A nagyon erős kezdés után a hazaiak intenzitása egy kicsit lecsökkent, és kezdett feléledni a Benfica. A 24. percben a vendégeknek is volt egy nagy helyzete, Cervi  lövését Bürki védte bravúrral. A 32. percben szabadrúgáshoz jutott a Benfica, amit végül Luisão fejelt el, de Bürki el tudta kapni a labdát. Sokat hibázott a Dortmund, amit egyre jobban kezdtek kihasználni a portugálok. A 42. percben Pulisic fejelhetett egy Schmelzer beadás után, de Ederson jól vetődött. A játékrész végül további gólok nélkül zárult.

Hatalmas Benfica helyzettel kezdődött a második félidő. A 48. percben Piszczek szabadított fel, de a labda a kapuval szemben álló Cervi elé került, aki lőtt is, a labda útjába viszont Piszczek belevetődött. Egy perccel később Aubameyang került helyzetbe egy szabadrúgás után, de a labda elkerülte a kaput. Az 52. percben óriásit védett Ederson, amikor egy szabadrúgás után Aubameyang pattintotta a kapu felé a labdát. Az 56. percben ismét hatalmasat védett Ederson, de Aubameyang lesen volt. Az 59. percben ismét bravúrral védett a portugál kapus, de egy fél perccel később már nem jött össze neki a védés, és megszerezte a második gólját is a Dortmund. Dembele nyert meg egy fejpárbajt, amely után Piszczekhez került a labda, aki Pulisicet ugratta ki tökéletesen, az amerikainak pedig már csak át kellett emelnie a kapuson a labdát. Nem kellett sokat várni a harmadik hazai gólja sem, hiszen a Dortmund a 61. percben növelte előnyét. Schmelzer adta be kapásból középre a labdát az éppen érkező Aubameyang elé, aki be is lőtte azt. A 66. percben Castro érkezett veszélyesen Aubameyang beadására, de lövése pontatlan volt. Kicsit leült a mérkőzés, nem sok minden történt, egészen a 84. percig, amikor Marc Bartra a kapufát találta el. Ez beindíthatott valamit, hiszen a 85. percben Aubameyang mesterhármast szerzett, habár a lassításokból úgy tűnt, lesen volt a gaboni támadó. Ez viszont semmit nem von le a támadó teljesítményéből, hiszen nagyon hatékonyan játszott a meccsen. A Benficának már nem jött össze a szépítés, így végül 3-1-es összesítésben kiestek a BL-ből.