Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kiütötte a Dortmundot a Bayern a Klassikeren – videó

Rangadóval zárult a szombati játéknap. A listavezető Bayern München fogadta hazai pályán a Borussia Dortmund együttesét. A bajoroknak volt oka miért törleszteni, mivel az előző Klassikert a sárga-feketék nyerték Aubameyang góljával. Tuchel együttesének is 110%-ot kellett volna a mai napon nyújtani, mivel jelenleg csak 4. helyen állnak a német pontvadászatban.

7EC79916-7002-4D45-868F-887DEA8CB096

Bayern München – Borussia Dortmund 4:1 (2:1)
Helyszín: Allianz Arena, München Vezette: Fritz
Gólszerzők: Ribery (4.), Lewandowski (10. 68.), Robben (49.) ill. Guerreiro (20.)
Sárga lap: Lewandowski (24.), Vidal (63.) ill. Passlack (36.), Bartra (46.)
Kiállítva: – ill. –

Bayern München: Ulreich – Lahm, Martinez (Hummels 79.), Boateng, Alaba – Alonso, Vidal – Robben, Alcantara, Ribery (Costa 74.) – Lewandowski (Kimmich 72.) Vezetőedző: Ancelotti

Borussia Dortmund: Burki – Ginter, Sokratis, Bartra – Passlack, Castro (Rode 46.), Guerreiro ( Merino 69.), Schmelzer – Pulisic, Dembele (Mor 69.) -Aubameyang Vezetőedző: Tuchel

Rangadóval zárult a szombati játéknap. A listavezető Bayern München hazai pályán mérkőzött meg az idén gyengélkedő Borussia Dortmunddal.

Akik a mérkőzés elején sokáig időztek a büfében, le is maradtak a bajorok első találatáról. Mindössze 4 percet kellett arra várni, hogy Lahm remek labdát küldjön Ribery felé, aki kapásból tüzelt, és a labda Burki kapujában kötött ki. A 10. percben egy dortmundi szabálytalanságot követően jutott szabadrúgáshoz a hazai gárda. Lewandowski állt a labda mögé, és remekül találta el a labdát, ami után Burki hiába nyújtózkodott, az a vendégek kapujában kötött ki. A 20. percben rosszul szabadított fel a bajor védelem, és a labda Guerreiro elé került, aki habozás nélkül lőtt. Ulreichnak esélye sem volt hárítani a löketet. Ezzel szépített a vendég gárda. A 44. percben Lewandowski újabb találatot könyvelhetett volna el, ám a lövése a bal kapufa mellett szállt el. Az első félidőt a hazai csapat egy gólos előnnyel zárta.

A második félidő kezdete után is csak 4 percet kellett várni az újabb Bayern-gólra. Robben szlalomozott át a védők között, és tüzelt a bal alsó sarokba. Burkinek ezt a löketet sem volt esélye hárítani. A 68. percben Burki szabálytalankodott Lewandowskival szemben, így a Bayern rúghatott büntetőt. A sértett állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a pontrúgást. Lewandowskit le kellett cserélni a 72. percben, mivel a Burkivel történő ütközésnél megsérült a válla. A bajorok remélik, hogy a szerdai, Real Madrid elleni BL-mérkőzésre rendbe jön, és bevethető lesz. A 76. percben a csereként beállt Kimmich szerezhette volna meg csapata 5. gólját, ám lövése elkerülte a kaput. A 85. percben Vidal sem tudott eredményes lenni, labdája a felső léc fölött szállt el. A Dortmund a végsőkig kitartott, és majdnem összejött a sárga-feketéknek a szépítés. A 87. percben Pulisic lőtt, de Ulreich könnyedén semlegesíteni tudta a középre tartó labdát. A Bayern magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, és a Lipcse előtt 10 pontos az előnye. A Dortmund a 4. helyen áll, 9 pontos előnnyel az őt üldöző Freiburggal szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=jPh4ZzCw-9o

kép: ndtvimg.com

Nagy Gábor