Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kivégzés Torinóban, simán nyert a Bologna

Újfent vasárnap rendeztek meg az olasz meccsdömpinget. Délután három órától kezdve hat mérkőzés került lebonyolításra. Olyan csapatok néztek szembe egymással, mint a Napoli – Torino. Természetesen a többiekről is beszámolunk itt.

164411060-fc91a0d7-5690-4ae2-b9f4-bc85fb3d939d

TorinoNapoli 0:5 (0:1)
Helyszín: Torino, Stadio Olimpico Játékvezető: Irrati
Gólszerzők: Callejon (7.,77.), Insigne (60.), Mertens (72.), Zielinski (78.)
Sárga lap: Baselli (8.), Gustafsson (53.) ill. Albiol (57.)
Piros lap: – 

Torino: Hart – Molinaro, Carlao, Rossettini, Zappacosta – Benassi, Baselli, Ljajic, Boye, Falque – Belotti Vezetőedző: Mihajlovic

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamsik – Callejon, Mertens, Insigne Vezetőedző: Sarri

Amikor már azt gondolná az ember, hogy a Toro tud egy olyan szoros mérkőzést játszani, mint tette azt az előző fordulóban a Juventus ellen, akkor a Napoli megrázta magát és Callejon révén elég hamar, a nyolcadik percben megzerezték vezetést.

Onnantól kedzve viszont egyáltalán nem osztottak lapot a hazaiaknak. Megjegyezem újfent, hogy ez a nyolcadik perctől…

A vendégek szépen sorjában alakították ki a helyzeteiket. Callejon duplázni is tudott volna, miután becselezve magát a tizenhatoson belülre tudott kapura lőni. Ám Hart nagszerűen vetődött ki és védte a próbálkozást.

A következő ngy helyzetet Mertens méretezte el. Szó szerint. Ki tudott lépni a védők mögül és a kirohanó Hart fölött emelte el a labdát, ám a játékszer a kapu mögött landolt.

A “bikáknak” az első valamirevaló helyzetét Baselli tudta megcsinálni. Igazából jó tizenhat méterről lőtt kapura, ám telibe rúgta Reinat.

Viszont itt ténylegesen kifújt a Torino támadójátéka. Meg úgy alapvetően a védekezése és úgy általában véve a csapat. Teljesen csődöt mondtak. A vendégek akkor alakítottak ki helyzeteket amikor csak akartak, ennek pedig meg lett az eredménye. Négyszer zörgették még meg Hart hálóját úgy, hogy alapvetően talán csak egy gólban volt benne az angol válogatott kapus.

Callejon duplázni tudott, Insigne és Mertens megszerezték a “szokásos” góljukat, míg Zielinski találatánál az az érdekes, hogy azt megelőzően alig 35 másodperccel, volt egy gól. Teljesen szétszedték a hazaiakat, így ezzel a győzelemmel megelőzte Sarri csapata a Romát. Ergo a fővárosaiknak győzniük kell az este folyamán a Juve ellen annak érdekében, hogy visszavegyék a második helyüket.

Bologna – Pescara 3:1 (1:1)
Gólszerzők: Destro (8., 92.), Di Francesco (48.) ill. Behabeck (24.)

Zeman-féle varázs odalett teljesen a vendégeknél. Ezúttal a Nagy Ádámot is foglalkoztató Bologna lépett át rajtuk, köszönhetően egy Destro duplának. Mivel a Pescara biztos kieső már, igazából lényegtelen volt a mérkőzés eredménye, de még a Bologna csapatának is, hiszen biztosan bent maradók.

Crotone – Udinese 1:0 (1:0)
Gólszerzők: Rohden (18.)

Az életéért küzd a Corotne és eddig nagyon sikeresen is teszi azt. Ezúttal az Udinesét verték meg nagy meglepetésre hazai pályán. Így már csak egy pontra vannak az előttük lévő nem kieső helyen tartózkodó Empolitól.

Szerző: Borbély Szabolcs