Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho vezérletével a Liverpool kiütötte a West Hamet – videóval

A Premier League 37. fordulójában aLiverpool együttesére sorsdöntő összecsapás várt a West Ham ellen. Jürgen Klopp együttese komoly harcban áll a BL helyekért, a City, Manchester United, Arsenal trióval.

682941744

West Ham United – Liverpool 0-4 (0-1)
Helyszín:: Olympic Stadium (London) Vezette: Swarbrick
Gólszerzők: Sturridge (35.), Coutinho (57., 62.), Origi (76.)
Sárga lap: Fernandes (50.), Collins (63.)
Kiállítva:

West Ham: Adrian – Collins, Reid, Fonte (Fletcher 55.) – Cresswell, Nordtveit, Fernandes, Byram – Lanzini, Ayew (Snodgrass 77.)- Calleri (Feghouli 55.). Vezetőedző: Bilic

Liverpool: Mignolet – Milner, Lovren, Matip, Clyne – Can, Wijnaldum, Coutinho (Woodburn 89.)  – Lallana (Grujic 90.) – Origi, Sturridge (Lucas 87.). Vezetőedző: Klopp

A vörösök tisztában voltak azzal a forduló előtt, amennyiben utolsó két mérkőzésüket ha megnyerik akkor biztosan  a legrangosabb nemzetközi sorozatban szerepelhetnek a következő szezonban. A találkozó első komoly lehetősége a West Ham előtt adódott a 8. percben, Byram lövése azonban a kapu bal odala mellé szállt. Egy perccel később a vörösök első lehetőségét is feljegyezhettük Daniel Sturridge lövése azonban különösképpen nem tette próbára a hazai kapusát. A 11. percben azonban már komoly ziccer maradt ki a vendégeknél, egy szögletet követően Matip fejese a keresztlécet találta el. A 13. percben Fernandes megszerezhette volna a vezetést, lövését remek mozdulattal hárította Mignolet. Az első negyedóra végén Coutinho remek lövését Adrian hárította. A folytatásban is a vörösök játszottak komoly fölényben és rengeteg helyzetet alakítottak ki a vörösök. A 26. percben Coutinho csillogtatta meg remek adottságait és egy remek lövést küldött a londoniak kapujára, lövése nem sokkal, de fölé szállt. Félórányi játékot követően is a vörösök előtt akadtak inkább lehetőségek előbb Sturridge majd Milner előtt akadt gólszerzési lehetőség, de egyik játékos sem tudta megtörni a gólcsendet. A 35. percben a West Ham portugál védője Fonte nagyon beragadt, Coutinho pedig egy fantasztikus hosszú passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Daniel Sturridge-ot, aki eltolta a labdát Adrian mellett és az üres kapuba gurított. A félidő végén a hazaiak előtt óriási egyenlítési lehetőség adódott egy pontrúgást követően, azonban az égiek ezúttal a vörösökkel voltak és Ayew közvetlen közelről sem tudta a hálóba gyötörni a játékszert és a jobb kapufát találta el.

2017-05-14T135050Z_137771450_MT1ACI14793489_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WHU-LIV

Fordulást követően a vörösök továbbra is komoly fölényben futballoztak és a félidő elején döntésre is akarták vinni a dolgot. A 47. percben Lallana növelhette volna a Liverpool előnyét, Adrian azonban reflexmozdulattal hárította kísérletét, majd nem sokkal később Wijanldum jobb alsó sarokba tartó löketénél is a spanyol portásnak kellett játékba avatkoznia. A liverpooliak folyamatosan ostromolták a kalapácsosok kapuját és az 57. percben Wijnaldum lövése rezegtette meg a keresztlécet. A hazaiak nem bírták sokáig a vörösök folyamatos nyomását és Coutinho két remek góllal eldöntötte a három pont sorsát, amivel Jürgen Klopp együttese nagyon közel került ahhoz, hogy a következő szezonban a BL-ben szerepeljen. Amennyiben a következő fordulóban hazai pályán a vörösök legyőzik a már biztosan kieső Middlesbrough együttesét ott lesznek a legrangosabb nemzetközi sorozatban a következő szezonban. A mérkőzés hajrájában Wijnaldum második gólpasszát is kiosztotta, miután Origi-t is kihagyhatatlan ziccerbe hozta a holland középpályás. A folytatásban újabb találat nem született, így a vörösök kiütéses 4-0-ás győzelmet arattak a West Ham otthonában.

https://www.youtube.com/watch?v=kgnyXgp56q4

Crystal Palace – Hull City 4-0 (2-0)
Helyszín: Selhurst Park (London) Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Zaha (3.), Benteke (34.), Milivojevic (85., büntetőből), van Aanholt (90.)

Képek: premierleague.com

O.G.