Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Gladbach középpályása

A Borussia Mönchengladbach nem várt ki a végsőkig, és már most meghosszabbította játékos kontraktusát, ami 2018-ban járna le.

trao8-1416398303

Ibrahima Traoré szerződése 2018-ban járna le, azonban a csapat elégedett játékosa teljesítményével, így újabb három évre szavaztak neki bizalmat. 2021-ig biztosan a német élvonalban szereplő gárda tagja lesz. Karrierje során ez az első alkalom, hogy szerződést hosszabbítanak a játékossal, ez is azt jelzi, hogy remek teljesítményével pozitív hatással van a csapatra.

Traoré már három éve viseli a Borussia Mönchengladbach mezét. Ez idő alatt összesen 87 alkalommal léphetett pályára, és 13 gólt szerzett. Gyorsaságával és a cseleivel kergeti őrületbe az ellenfeleit. Már az első szezonjában bizonyította, hogy jó vétel volt. 24 mérkőzésen lépett összesen pályára, és háromszor vette be az ellenfelek kapuját. A következő szezonban szintén hozta az előző szezonban teljesített meccsszámot, azonban csak 2 találatig jutott. Az idei év nem úgy sikerült neki ahogy tervezte, mivel sérülés hátráltatta abban, hogy hasznos tagja legyen az együttesnek. A klubfutball mellett címeres mezben sem vallott szégyent. Guinea válogatottjában 33 alkalommal bizonyíthatott.

A 29 éves középpályás Franciaországban, a Levallois színeiben kezdte karrierjét. Ezt követően Berlinbe került, de a Hertha színeiben csak egyetlen mérkőzést játszott. Megfordult az Augsburgban, majd a Gladbach előtt még 99 mérkőzést lejátszott a VfB Stuttgart csapatában.

kép: kicker.de

Nagy Gábor