Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lyon elnöke sikeresen belerúgott a MU – Milan – Inter hármasba

Manapság el lehet mondani azt, hogy a francia liga felemelkedőben van. Vagyis talán jobb kifejezés az, hogy még inkább az emberek tudatába került. Köszönhetően a fiataljainak, a klubok által elért eredményeknek és annak, hogy néhányan jól nyilatkoznak.

jean-michel-aulas-chairman-of-olympique-lyon-soccer-team-and

Mindhárom tényezőre jó példa a Lyon. Első sorban azért, mert egészen kiváló játékosaik vannak. Gondolni kell itt LacazetteTolissoFekir hármasra, de még megannyi tehetséges fiatalt tudnak a soraikban.

Aztán ide kell venni az idei szereplésüket. Bár a bajnokságban rosszul kezdtek, a végére feltornázták magukat a a negyedik helyre. Ami azonban talán fontosabb, az a nemzetközi szereplésük. A Bajnokok Ligájában kiestek a csoportkörből, de az El-ben az elődöntőig meneteltek.

Na és akkor jöjjön az utolsó pont. JeanMichel Aulas, a Lyon elnöke nemrégiben tett egy olyan nyilatkozatot, amit biztos megemleget három klub illetve azoknak a szurkolói. Aulas egy sajtótájékoztatón mondta a következőket annak kapcsán, hogy jelenlegi játékosa, Tolisso máshol akar játszani:

Corentin Tolisso arról beszél, hogy a Bajnokok Ligájában akar játszani.”

“Mindannyian akarjuk ezt, de a játékos játszik és éri el a helyezést.” – támadta meg egy kicsit saját emberét.

“Amennyiben néhány játékos úgy vélekedik, hogy ez a klub (Lyon) nem elég nagy nekik, akkor nyitva hagyom az ajtót előttük és távozhatnak, majd lesznek új játékosok helyettük.”

“A Lyon a legjobb francia klub volt az elmúlt tíz év viszonylatában. Nagyszerű meccseket játszottunk olyan csapatok ellen, mint a Juventus és még meg is nyertünk néhányat.”

“Olyan csapatok, mint a Manchester United, az Inter és a Milan sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint mi.”

Nem véletlen emelte ki ezeket a csapatokat az elnök. A három olasz gárda köztudottan szeretné megszerezni Tolisso játékjogát a franciáktól, míg a Manchestert már tavaly is összeboronálták Lacazette nevével az újságok. Mindenesetre ezzel nem less népszerű sem a játékosai körében, sem az említett klubok szurkolóinál Aulas.

Szerző: Borbély Szabolcs