Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az egyezség? Az Atalanta fiatalja a Milané lehet!

A hírt, miszerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) érdekelt Atalanta 20 éves fiatalját, az elefántcsontparti Franck Kessiét több nagy csapat is szívesen soraiban tudná, mi magunk is megírtuk néhány alkalommal. Most azonban minden eddiginél konkrétabb fejlemények születtek az ügyben, és nagyon úgy tűnik, hogy a középpályás játékjoga elkelt!

642653942-atalanta-bc-v-fc-crotone-serie-a.jpgKessié – jobbra – jövőre már a Milannál rúghatja a bőrt (fotó: Getty)

A Sky Italiának dolgozó, olasz futballhírekben igazán hitelesnek mondható Gianluca Di Marzio szerint ugyanis Franck Kessié az AC Milant választotta új klubjának! A neves újságíró saját weboldalán is beszámolt a hírről.
Sőt, ennél konkrétabb dolgokat is leír. Di Marzio szerint 28 millió euró körüli összegért vált klubot az elefántcsontparti játékos, évi fizetése pedig 2,5 millió euró lehet. A Rossonerivel kötött szerződése 5 éves intervallumra lesz érvényes.

A hírek arról szólnak, hogy a Milan komoly “mérkőzést” vívott Kessié játékjogáért az AS Roma csapatával, mindketten hasonló mértékű átigazolási összeget ajánlottak a bergamói klubnak, ugyanakkor Kessié a piros-feketéket választotta a bordó-sárgák helyett.
Persze a hivatalos bejelentés még messze van, információk szerint az “új Yaya Touré” jövő héten jelenhet meg orvosi vizsgálaton Milánóban, szerződtetését pedig a bajnokság végén jelentheti be a hétszeres BL-győztes.

Kessié az idei szezon egyik üstököse a Serie A-ban, 29 meccsen 7 gólja és 5 asszisztja van ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve. Fáradhatatlan játékát számtalan szakértő dicsérte már, az Atalanta 5. helyében pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett. Az egyik legkeresettebb olaszországi tehetség megszerzése akár komoly üzenet is lehet a milánóiak részéről minden rivális felé.