Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Velük erősítene a Chelsea!

Mindjárt itt a nyár és vele együtt az átigazolási szezon is megkezdődik! Az angol sajtóban már most elképesztő összegek pörögnek a jobbnál-jobb játékosok kapcsán – megnéztük, kik érkezhetnek a PL-t megnyerő Chelsea-hez.

Kép: Sky Sports

Kép: Sky Sports

Egy sima. egy fordított. Bajnoki cím után tavaly jött egy feledhető szezon, majd a semmiből idén ismét egy Premier League-elsőség. A sorminta szerint jövőre elméletileg tehát nem kéne, hogy erős szezont fussanak a londoni kékek, ám a klubnál most tehetnek arról, hogy ne legyenek nehézségeik. Az ESPN információi szerint a Chelsea-nél készek akár 200 millió fontot is rááldozni a csapat erősítésére, hogy biztosan meg tudjanak majd birkózni a rájuk váró kihívásokkal.

A Mirror szerint Kyle Walker lehet majd az egyik érkező. A városi rivális Tottenham védője a válogatottban és a Premier League-ben is bizonyított már, most pedig eljöhet az ideje egy nemzetközi porondot tekintve is sikeres évnek. A pletykák szerint Walkernek a mostani fizetésének a dupláját ígérik, a Spursnek pedig 40 millió fontot. Az üzletbe azért mehetnek bele a Tottenham részéről, mert Pochettino mester elvesztette bizalmát Walkerrel szemben és a szezon végén már csak elvétve számított rá. Az angol válogatott védő így mindenképp távozna, a Chelsea-nél pedig szeretnének egy riválist Moses mellé, nehogy elkényelmesedjen a szélső. Az üzletet mondjuk bonyolítja, hogy máshonnan is érdeklődnek a 26 éves játékos iránt: a legfrissebb hírek Pep Guardiolát és a Manchester City-t említik.

Szintén a védelmet erősítheti Virgil van Dijk, aki jelenleg a Southampton kötelékében áll. Róla az Independent írja azt, hogy egyike Antonio Conte fő célpontjainak.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

A csatársorban szintén komoly változások következhetnek. Diego Costa nagy eséllyel búcsút int majd a Stamford Bridge-nek és elmegy majd Kínába pénzt keresni – a helyére több jelentkező is lehet. A sajtó legfelkapottabb jelöltje a Real Madrid mellőzött mostohagyereke, Alvaro Morata. Contét a Juvénál töltött időszakában sikerült meggyőznie, az olasz tréner egyértelműen őt szeretné megkaparintani. Más alternatívát jelenthet a Swansea-ban játszó Fernando Llorente, aki egy könnyebben elérhető célpontnak tűnik; de már vizsgálják Romelu Lukaku visszacsábításának lehetőségét is.

Az összes híresztelés közül az egyik legizgalmasabb a PSV korábbi üdvöskéje, a belga Dries Mertens megszerzése. A támadó egészen pazar évet futott a Napolinál, az olaszok viszont nem biztos, hogy megengedhetnek maguknak egy ilyen futballistát. Mertensnek egy év maradt a szerződéséből, fizetésemelésre joggal vágyik, de az már korántsem biztos, hogy azt az olaszok fogják kifizetni neki. Lehet, hogy jobban megérné nekik inkább jó pénzért túladni rajta és a befolyó összegből venni mondjuk három hasonlóan jó (fiatal) játékost.

A bevásárlólista utolsó helyén pedig (de közel sem utolsó sorban) egy energiabomba áll. Szigetországi források ugyanis azt rebesgetik, hogy Tiemoue Bakayoko is a kiszemeltek között van. Ha valaki nem ismerné fel egyből: Bakayoko az AS Monaco erőgépe, aki a mezőnyben elvégzendő meló nagy részét magára vállalva tolja a csapat szekerét. Már maga a gondolat is félelmetes, hogy mi lenne, ha ő és Kante egymás mellett tevékenykednének…

Persze hogy a fentiek közül kit sikerül megszerezni, illetve kit nem, az majd még eldől hamarosan (hacsak nem gazdagodik további nevekkel a lista). Ti kit látnátok szívesen a Chelsea-ben? Ki jelenthetné számukra a legnagyobb erősítést?