Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mata: “Mindent beleadva játszunk a döntőben!”

Az angol élvonalbeli Manchester United csapata ma este megmérkőzik a holland Ajax Amszterdam együttesével az Európa-liga trófeájának elnyeréséért. A “vörös ördögök” pedig igencsak fókuszáltak, erről a gárda spanyol középpályása, Juan Mata tájékoztatta a nagyérdeműt.

805c86fa8a58cc1e607d9de961da194aJuan Mata (fotó: football.co.uk)

Azon kívül, hogy nemzetközi kupagyőzelmet jelent az El-serleg elhódítása, a Manchester United számára plusz tétje is van az összecsapásnak, hiszen az angol bajnokságban mindössze 6. lett a csapat, így a Bajnokok Ligája-indulást a ma esti fináléban kell kiharcolnia. Annak megnyerése esetén ugyanis a jövő évi BL csoportkörében szerepelhetne a United.

“Ez nagyon fontos számunkra” – mondta Juan Mata az MUTV-nek. – “Olyan kupát hódíthatunk el, amelyet a ManUnited még sosem tudott megnyerni története során, ráadásul Bajnokok Ligája-indulást is érne a győzelem, szóval minden erőnkkel azon leszünk, hogy miénk legyen a trófea!”

Mata az idei szezonban 41 meccsen szerepelt a Manchester Unitedben, rúgott 10 gólt és kiosztott 6 gólpasszt. A legtöbb portálon nem rakják őt a ma estére vizionált kezdőcsapatba, ugyanakkor a spanyol középpályás motiváltságát jelzi, hogy egy ágyéksérülésből a vártnál korábban felépült, és a szezon legfontosabb mérkőzésén José Mourinho vezetőedző rendelkezésére áll.

“Rengeteg meccsen vagyunk túl, de az én esetemben a döntőbejutással járó mentális energia felülírja a fizikai fáradtságot” – folytatta a 29 éves játékos. – “Egy utolsó nagy erőbedobásra készülünk. Azért igazoltam ehhez a klubhoz, hogy nagy trófeákért küzdjek, és a nemzetközi színtéren szerepelni mindig különleges érzés a ManUniteddel. Minden utunkba kerülő ellenfelet legyőztünk az El-ben. Jól kezeltük az esélyességgel járó nyomást, és a döntőben is ezt szeretnénk folytatni.”

Az Ajax – Manchester United összecsapás 20:45-kor veszi kezdetét a stockholmi Friends Arénában, a Digi Sport 1 és az RTL II is élőbe közvetíti.