Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: a vörösök is szemezgetnének Monacóból, célpont a balhátvéd!

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) érdekelt Liverpool Bajnokok Ligájába készül, hiszen megszerezték a selejtezős pozíciót. Ehhez persze megerősített keret dukál, és a hírek szerint nem is tétlenkednek Kloppék. Francia sajtóhírek szerint Monte Carlóban nézelődnek a vörösök…

633044274-paris-saint-germain-v-as-monaco-ligue-1-850x560Benjamin Mendy (fotó: Getty Images)

Mindazoknak, akik követik az angol labdarúgást, nem újdonság, hogy a Liverpool gyakorlatilag klasszikus balhátvéd nélkül csinálta végig a 2016-2017-es szezont. Ugyanis Jürgen Klopp nem a keret talán egyetlen bal bekkjét, Alberto Morenót favorizálta azon a poszton, hanem az eredetileg középpályásként számon tartott James Milnert. Olyannyira, hogy a 31 esztendős játékos kirobbanthatatlan volt a ‘Pool kezdőjéből, 40 mérkőzésen lépett pályára ugyanis minden sorozatot figyelembe véve.

Bár Milner többnyire remek teljesítményt nyújtott a számára kissé idegen poszton, Jürgen Klopp, a vörösök menedzsere több alkalommal is éles kritikákat kapott az angol sajtótól, amiért egy jobb lábas középpályással operált a balhátvéd helyén.
A jelek szerint Klopp pontosan tudja, hogy hosszútávon klasszikus bal bekk nélkül nehéz eredményt elérni, és állítólag prioritás a Mersey-partiaknál, hogy betömjék ezt a posztot a nyár folyamán.

A legújabb név, aki előkerült a kalapból, Benjamin Mendy. A francia bajnok AS Monaco játékosa a szezon egyik nagy felfedezettje, 39 mérkőzésen erősítette a hercegségieket a 2016-2017-es idényben. Mutatóit elnézve igen impozáns adatnak minősül 11 gólpassza.
A neves francia sportlap, a L’Équipe szerint Mendy-ért komoly ajánlatot tenne a Liverpool, ugyanakkor a Chelsea és a Manchester City is érdeklődik a futballista iránt.
A transfermarkt csupán 9 millió euróra becsüli a hercegségiek balhátvédjének értékét, ám vélhetően ennél jóval mázsásabb összegbe kerülne már csak azért is, mert szerződéséből még négy év van vissza.

A 22 éves Mendy immár a francia felnőtt válogatottban is bemutatkozott, eddig egy mérkőzésen lépett pályára a Les Bleus mezében. A jövőben alighanem jócskán meg fog emelkedni ez a szám.