Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Deulofeu visszatér – sajtóhír

Nem kell nagyon ráfizetnie, viszonylag barátságos áron visszaszerezheti az FC Barcelona Gerard Deulofeut, aki az utóbbi időben rászolgált egy újabb lehetőségre.

Kép: AS

Kép: AS

Régi ismerőssel, kvázi családtaggal bővítheti a támadósorát a Barca, a brit Dailymail ugyanis szinte tényként közölte: a gránátvörös-kékek élnek opciós jogukkal és visszaveszik Gererd Deulofeut az Evertontól.

Régóta húzódó történetnek lehet ez egy újabb fejezete a játékos és a nevelőegyesülete között. Deulofeu ugyebár a La Masián edződött, ám a felnőttek között sosem kapta meg igazából a lehetőséget. Mondhatni nem bíztak benne igazán, ami talán érthető is: a szélső személyisége, karaktere nem feltétlenül passzol a klub filozófiájához.

A szőke hajú cselgép szereti a nagy egyéni alakításokat, adott esetben pedig hajlamos előrébb helyezni a saját érdekeit a csapaténál. Már nagyon fiatalon felkapta a sajtó, lett reklámszerződése is és láthatóan élvezte azt a felhajtást, ami körülvette. A barcelonai vezetők próbáltak is vigyázni rá: igyekeztek fékezni az egóján és nem idejekorán a mély vízbe dobni, nehogy elrontsák ezt a kivételes tehetséget.

Az áttörés elmaradt. Nem rejtegethették örökké a “B”-csapatnál az ifjú gólgyárost, ezért Deulofeu 2013-ban – először csak kölcsönbe – az Evertonhoz került. Később a Sevillában is megfordult, majd 2015-ben az Everton végleg megvásárolta őt 6 millió euróért. Sokáig az ottani szakvezetés sem tudott vele mit kezdeni a hullámzó teljesítménye miatt, ám az utóbbi időben minden megváltozott.

Januárban kölcsönadták az AC Milannak, ahol nem nyújtott rossz teljesítményt és 17 meccsen 4 gólig jutott. Eközben pedig még a spanyol felnőtt válogatottban is bemutatkozott (egészen pontosan 3 meccse van a nemzeti csapatban), így emellett már a Barcelona vezetősége sem mehetett el szó nélkül.

Deulofeu szerződésében van egy cikkely, amely értelmében a katalánok visszavásárolhatják őt egy bizonyos időn belül – úgy tűnik, a Barca vezetői most élnek a lehetőséggel. A Dailymail szerint 10,5 millió fontot fizethet majd ki a liverpooli csapatnak a sztárcsapat, a következő szezontól pedig már Ernesto Valverde tesztelheti majd az egykori csodagyereket.

Idetartozó hír még, hogy továbbra is szó van a PSG-s Verratti megszerzéséről. Barcelonában nagyon szeretnék megszerezni őt, ám a franciák nem akarnak megválni tőle – pedig egyes hírek szerint a játékos maga is hajlik a távozásra. A következő hetek sok mindent eldönthetnek az üzlet végkimenetelével kapcsolatban.

Baranyai Balázs