Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékoskeringő a Barca és a Dortmund között

Dübörög az átigazolási szezon, gyakorlatilag lehetetlen kiigazodni az átigazolási pletykák sokaságán. A nyár egyik legnagyobb dobása lehet a fiatal, mindössze 20 esztendős Ousmane Dembélé klubváltása, avagy a pletykák szerint az FC Barcelona és a Borussia Dortmund között három játékos átigazolási ügye is tárgyalás alatt áll.

barca dortmund

Feltűnik egy csillag a Signal Iduna Park gyepén, majd pedig jön a Bayern München, a Real Madrid, vagy éppen az FC Barcelona, és elviszi a Borussia Dortmund új üdvöskéjét. Ha nem ők, akkor egy angol sztárklub, vagy egy újgazdag együttes kopogtat be olyan ajánlattal, melyre a klubvezetés nem mondhat nemet. A BVB nem tud túllépni önmaga árnyékán, sem pénzügyileg, sem pedig tradicionális vonzerőben nem tudja legyűrni a felvásárló klubokat. Nagyon úgy fest, hogy ez így lesz idén nyáron is, avagy könnyen előfordulhat, hogy a köztudatba idén berobbanó Ousmane Dembélé előbb dobbant, mint Pierre-Emerick Aubameyang. Előbb, vagy utóbb, de nagy valószínűséggel mindkét játékos új klubban kezdi meg a 2017/18-as szezont.

2,w=993,c=0.sport

A mindössze 20 esztendős Dembélé tavaly nyáron a Stade Rennes együttesétől érkezett Dortmundba, mindössze 15 millió euró ellenében, s lehet nagyon rövidesen a világ valaha volt legdrágább igazolása, avagy a hírek szerint a BVB megkéri játékosának az árát. A felek között egy 2021-ig szóló kontraktus feszül, ám 90 millió euró elég lehet ennek “átszakítására”. Első szezonjában 49 mérkőzésen 3387 játékpercet tud felmutatni, 10 gólja mellett pedig 21 gólpasszt jegyzett, avagy zseniálisan érezte az összjátékot, kiszolgálta Aubameyangot. Kreatív, gyors, sokoldalú játékos, piaci ára egy év alatt közel a háromszorosára emelkedett. A Real Madrid is érdeklődést mutat iránta, ám Dembélé álma az FC Barcelona, avagy friss sajtóhír, hogy ügynöke és a katalán klubvezetés túlesett az első személyes egyeztetéseken.

Mindeközben a Borussia Dortmund a La Masia, avagy az FC Barcelona utánpótlásnevelő bázisáról szemezget a hírek szerint. Seung Woo-Lee, a dél-koreai “Messi” és Jordi Mboula is a sárga-feketék kívánságlistáján szerepel. Előbbit a Schalke 04 és a Bayer Leverkusen is csábítgatja, míg utóbbit az AS Monaco tudná elképzelni saját kötelékében.