Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima újpesti vereség a ciprusiaktól

Második edzőmeccsén kikapott az Újpest, amely újabb labdarúgóját veszítette el.

img576824403Novothny Soma ahogyan a Ried elle, ezúttal is gólt szerzett, csapata viszont nagyon kikapott. – fotó: ujpestfc.hu

Ezúttal a hőség is megnehezítette a csapatok dolgát Ausztriában, ahol az Újpest a ciprusi Apollon Limassol ellen lépett pályára. Nebojsa Vignjevic csapata – bár korán vezetést szerzett – végül sima, 4-1-es vereséget szenvedett, ráadásul Zsótér Donát csuklótörést szenvedett egy rossz talajfogást követően. Azonnal kórházba szállítatták, ahol kiderült a nagy baj, így még a mai napon hazatér, hogy itthon lássák el.

A vezetést ezúttal is Novothny Soma szerezte meg, ám a ciprusiak a második félidőben felőrölték a lila-fehérek ellenállását, és négyet vágva nyertek.

„A végeredmény természetesen nem néz ki jól. Két ellentétes félidőt játszottunk. A meccs első fele tetszett, nem az eredmény, hanem a mutatott játékunk miatt. A második játékrész viszont egyáltalán nem volt még elfogadhatónak mondható sem – értékelte a látottakat Nebojsa Vignjevic, aki kitért a sérültekre is. – Sajnos két sérültünk is lett, Zsótér Donát bal csuklója tört el egy rossz talajra érkezést követően, Mijusko Bojovics pedig a játék vége fele sérült rá régebbi combsérülésére. Úgy gondolom, védőnk hamar újra bevethető lesz, Donátnak pedig mihamarabbi felépülést kívánok. Összefoglalva, ahogy arra számítani lehetett, ellenfelünk már a felkészülési időszakának a vége felé jár, hiszen nemsokára megkezdi a szereplését az európai kupaporondon. Mi most dolgozunk a legkeményebben, így érthető, hogy egy kicsit fáradtak a játékosaink lábai, és fejben is lassabban döntenek. Ez néha hozhat ilyen eredményeket.”

A Ried ellen Mohl Dávid szenvedett combizomsérülést, ami miatt ki kellett hagynia a mai találkozót.

Újpest–Apollon Limassol (ciprusi) 1–4 (Novothny 22., ill. Zelaya 50., Alex da Silva 58. – 11-esből, Pittas 73., 83.)

Gavalovits Sándor