Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezen a napon született a Hoffenheim középpályása.

1993 július 3.-án látta meg a napvilágot a Hoffenheim középpályása, Kerem Demirbay. A Ruhr vidéken született, Hertenben. 1999-ben kezdett el futballozni a Schalke színeiben. Néhány évet eltöltött az együttessel, majd edzett a Dortmund, és a Wattenscheid 09 kötelékében is.

kerem-demirbay-sap-hoffenheim-saison-16-17-galerie-bild-12

2012 július 21-én, miután 1 évet töltött a Borussia Dortmund fiataljai között, lehetőséget kapott a harmadik ligában játszó második számú csapatnál. Fring helyére állhatott be csereként az VfL Osnabrück elleni összecsapáson. Első találatát Saarbrücken ellen szerezte, végül a Dortmund 2:1 arányban vereséget szenvedett.

2014 júliusában a Hamburg ingyen le tudta őt igazolni. 2014 április 19-én debütált az első csapatban a Wolfsburg ellen 4:1-re elbukott találkozón. Annak ellenére, hogy a felkészülési mérkőzéseken jól szerepelt, mégis elhagyta a Hamburgot, és a második vonalban, a  1. FC Kaiserslautern színeiben folytatta tovább a karrierjét. Itt már kezdőként számítottak rá, 18 alkalommal lépett pályára, és 4-szer állhatott be a kispadról.

2015-ben visszatért a Hamburghoz, azonban még a szezon kezdete előtt kölcsönbe került a Düsseldorfhoz. 2017-től pedig a Hoffenheim gárdáját erősíti.

Válogatott szinten végigjárta a török utánpótlás vonalat, azonban a felnőttek között már a német válogatottban mutatkozott be. Június 6-án debütált Dánia ellen német színekben. Goretzkát váltotta a 77. percben. A konföderációs kupán Kamerun ellen talált be a 48. percben. A találkozót végül a németek nyerték 3:1-re.

kép: fanpage

Nagy Gábor