Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Csak a végén nyert a Galatasaray a Gyirmót ellen

Kikapott a Zalaegerszeg orosz riválisától, míg a Gyirmót a török sztárgárda ellen szenvedett minimális vereséget.

5d2b8654edcc401a9508c9479a90b1b4fotó: galatasaray.org

Évek óta trend Gyirmóton, hogy a nyári felkészülés alatt valamelyik európai sztárklub ellen lépnek pályára a sárga-kékek. Nem volt ez másként ezúttal sem, lévén az egyik török gigaklubbal, a Galatasaray-jal csaptak össze Somorján a győriek. A végig nagy fölényben játszó isztambuliak sokáig csak helyzeteket tudtak kialakítani, köszönhetően a remeklő győri kapusnak. Kisebb lehetőségei a magyar együttesnek is akadtak, de hasonlóan a vörös-sárgákéhoz, ezek is kimaradtak. A mérkőzés utolsó perceiben aztán egy buta hiba miatt büntetőhöz jutottak a törökök, melyet Donk értékesített, s nyert a Galata.

Gyirmót FC – Galatasaray 0-1 (0-0)
G.: Donk (90., 11-esből)

Galatasaray: Muslera (Eray 46), Linnes (Cavanda 63), Maicon (Serdar 46), Koray (Semih 46), Carole (Tarık 63), Tolga (Ozan 63), Selçuk (Donk 46), Yasin (Samid 63), Sinan (Yunus 63), Rodrigues (Recep 46), Eren (Emrah 46)

Gyirmót: Sebők, Nagy, Szőcs, Lengyel, Présinger, Varga, Szegi (Szalánszki 46), Kiss, Stieber A. (Koris 76), Németh, Máté J. (Czár 46)

Pályán volt a korábbi bajnokcsapat Zalaegerszeg is, amely az orosz élvonalban szereplő Amkar Perm elleni összecsapással készült. Az oroszok jobban kezdték a találkozót, hiszen már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, hogy aztán a ZTE helyzetei is kimaradjanak. A második játékrész végén megszerezte második gólját is az Amkar, amivel be is biztosította a győzelmet.

Zalaegerszeg – Amkar 0-2 (0-1)
G.: Gol (18.), Salugin (87.)

Gavalovits Sándor