Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keane elmondta, miért nem az MU-hoz ment vissza

Michael Keane nemrégiben az angol élvonalbeli Evertonhoz szerződött a Burnley csapatától, és ő a liverpooli kék-fehérek sokadik érkezője ezen a nyáron. A hírek szerint arra is lett volna lehetősége a 24 éves védőnek, hogy egykori klubjához, a Manchester Unitedhez térjen vissza, ám a válogatott játékos mégsem így tett…

Everton-Announce-The-Signing-Of-Michael-KeaneKeane a liverpooli klub ikonikus kék mezében (fotó: Getty Images)

Michael Keane fiatalon a Manchester Unitednél nevelkedett, 2015 nyarán hagyta ott a “vörös ördögöket” a Burnley kedvéért, ahol azt megelőzően eltöltött egy kölcsönszezont. Most pedig annak ellenére szerződött az Evertonhoz, hogy volt klubja, az angol rekordbajnok is csábította. A középső védő most elmagyarázta, miért döntött így.

“Természetesen volt bennem egy kísértés, hogy az Old Traffordra térjek vissza” – árulta el Keane. – “De valami azt súgta, hogy hiába van szó a gyerekkori klubomról, félre kell tennem, mit súg a szívem, és az eszemre kell hallgatnom. Olyan döntést hozni, ami jelenleg a legjobb nekem.”

A Manchester United leigazolta Victor Lindelöföt a Benficától, így jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy óriási harc lesz az Európa-liga-győztesnél a csapatba kerülésért középhátvéd poszton. Keane alighanem több játéklehetőségre számíthat az Evertonnál, már csak azért is, mert 28,5 millió eurónak megfelelő összegért igazolt a Mersey-partiakhoz, így vélhetően komolyan számol vele Ronald Koeman menedzser.

“Úgy érzem, az Everton a legmegfelelőbb klub számomra, lehetőség arra, hogy tovább fejlődjek” – mondta az angol válogatott védő. – “Ez egy nagy klub, fantasztikus szurkolótáborral. Alig várom, hogy felvegyem az Everton mezét, és harcolhassak ezért a remek klubért.”