Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Nem lehet figyelmetlen a Fradi

A cím az lett volna, hogy kötelező a győzelem, de az andorrai meccs tanulsága az volt, hogy soha többet, senki ellen nem adhatunk olyan címet, hogy kötelező a győzelem. Ennek ellenére a Fradi jobb csapat, mint lett ellenfele, ez az első meccsen egyértelműen kiderült. Nem szabad lankadni, végig figyelni kell, s csak a találkozó után lehet készülni a jövő heti komolyabb erőpróbára.

Labdarúgó Bajnokok Ligája - Ferencváros-PartizaniA tavalyi bukást idén elkerülnék a zöld-fehérek (fradi.hu)

A kezdőcsapat két helyen biztos, hogy változni fog (egyébként előző héten az összes focis oldal közül, egyedül a FociClub.hu találta telibe a várható kezdőcsapatot) az első meccshez képest. Radó András a Puskás Akadémiához igazolt, míg Otigba Kenneth megsérült. Otigbát várhatóan Julian Koch helyettesíti, míg Radót az első meccsen jól beszálló (gólpasszt is adó) Bőle Lukács.

A várható kezdő tehát így nézhet ki: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga, Bőle, Moutari – Priskin (Lovrencsics B.)

Thomas Doll ezen játékosokat vitte magával Lettországba:

Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Botka Endre, Böde Dániel, Bőle Lukács, Csernik Kornél, Csonka András, Gera Zoltán, Fernando Gorriarán, Hajnal Tamás, Julian Koch, Kundrák Norbert, Leandro, Lovrencsics Balázs, Lovrencsics Gergő, Amadou Moutari, Priskin Tamás, Rui Pedro, Varga Roland

doll- mifocinkDoll felhívta a figyelmet a koncentrációra (nso.hu)

Thomas Doll várakozásai a mai találkozóról: „Fontos a koncentráció, hogy végig a saját játékunkat tudjuk nyújtani. Az első meccsen elért 2–0 jó eredmény, de kilencven percen keresztül még dolgoznunk kell, hogy elérjük a célunkat, a továbbjutást. Emellett persze az is fontos, hogy élvezzük a futballt. A Jelgava egyetlen esélye a továbbjutásra, ha gólokat szerez, ezért fel vagyunk készülve a támadásaira” 

A hosszú ideje sérült Böde Dánielről, az új szerzemény portugál Rui Pedróról, s a feljebb említett Bőle Lukácsról a következőket nyilatkozta a német szakember. „Böde Dánielnek még hetekre van szüksége, hogy megfelelő állapotba kerüljön, hogy igazán számítani tudjunk rá, viszont a személyisége, a csapatban betöltött szerepe miatt fontos, hogy itt van velünk. Rui Pedro jó úton jár, de ő nincs elég hosszú idő óta a csapattal, az ő játéka a mérkőzés alakulásától is függhet. Viszont vannak a keretben mások, például Bőle Lukács, aki már több ideje velünk készül és az első meccsen is bizonyította, hogy számíthatunk rá” 

A Jelgava vezetőedzője Alexandru Curteian az első meccs után is elmondta, hogy az ő stílusuk ez a kemény játék. Akkor az időhúzós kérdésre, a kérdezőnél visszakérdett, hogy látott-e már focimeccset. A kapusának negyven másodpercig tartott a kirúgás, de az nem időhúzás volt, hanem kis lélegzetvételnyi időre volt szüksége csapatának. A tegnapi sajtótájékoztatón ismét elmondta, hogy csapata agresszív, nem szabálytalan.

„A mi játékunk ilyen, nem gondolom, hogy túl agresszíven futballoznánk, vagy hogy nem a fair play szellemében játszanánk. Meg kell állítanunk a Ferencvárost, ez a fő feladat, és ez csak ilyen felfogással sikerülhet. Meg lehet nézni szerte Európában, hogy milyen stílusban játszanak a csapatok a nemzetközi porondon. Ez a futball része”

A meccset ma este 17:30-kor játsszák.

Endrődi Dávid