Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Békésen ért véget a tiltakozás

Több ezer szurkoló volt jelen a Megyeri úton a címerellenes tüntetésen, ahol többek között Urbán Flórián is felszólalt.

drukker629

Bojkott nem lesz

Ahogy azt korábban pedzegették, nem lesznek bojkottálva az Újpest meccsei, sőt, szeretnék, ha minél több szurkoló kísérné el az együttest Paksra, majd a Derbin. Igaz, a Fradi elleni összecsapás helyszíne még kérdéses. Ugyanis az újpesti stadion nincs hitelesítve az élvonalra. „Összefogással kell megnyerni a háborút!” – ezt mondta beszédében a Viola Fidelity vezetője, amely egyfajta jelmondatnak is megteszi a jelenlegi helyzetet ismerve. Emellett azt kérte, ne próbáljanak meg a drukkerek bejutni a Vác elleni összecsapásra. Amit feltételül szabtak a vezetőségnek, hogy hozzák nyilvánosságra a címerrel kapcsolatos szavazás eredményét, illetve személyesen Duchateletnek címezve a kérdést, milyen alapon változtatta meg a tradícionális klubcímert.

drukkerek629

Az ügyvezetővel szemben a pénzt emelték ki, mint prioritást, ugyanis szerintük nem a klub, hanem az anyagiak fontosak Gyarmati Eszternek. Ezt követően Urbán Flórián, és Széki Attila is felszólalt. A 40-szeres válogatott korábbi védő elmondta, bármerre vetette a sors, és pályafutása, szíve mindig az Újpesté maradt/marad. „Ez az én hazám! Bárhová vetett a sors, bárhol játszottam, a szívem mindig az Újpesté volt. Amikor befejeztem a pályafutásomat, hittem és bíztam benne, hogy akár edzőként, akár más pozícióban lehetőséget kapok, hogy szeretett klubomat szolgáljam – jelentette ki a korábbi játékos. – Nem kaptam meg a lehetőséget. Érkezett egy belga tulajdonos, akiben bíztam, hiszen hat éven keresztül Belgiumban futballoztam. Belga barátaim hívták fel, és mondták el neki: »Roderick, itt van Urbán Flórián, flamandul beszél, a szíve és a lelke az Újpesté. Miért nem alkalmazod valamilyen formában a klubnál?«

Azt felelte, hogy ő egy nőnek hisz, aki azt mondta, hogy Urbán egy alkoholista, nem hozhatja ide.”

 

Indulatosan fogalmazott továbbá azzal kapcsolatban, hogy a címert önhatalmúlag nem változtathatja meg a belga. „Engem kitilthat, de ezt a címert nem veheti el az újpesti emberektől, mert ez az életünk! Egy flamand mondattal szeretném zárni: »Alstublieft, Meneer, ga naar huis! Kérem, uram, menjen haza! Hajrá, lilák!«” Óriási üdvrivalgás fogadta Urbán szavait. S bár a szervezők féltek az esetleges atrocitásoktól, végül békésen ért véget a tiltakozó megmozdulás.

(képek forrása: nso.hu)

Gavalovits Sándor