Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool bemutatta az angol tehetséget! – HIVATALOS

Már jó ideje hivatalossá vált az, hogy a Jürgen Klopp által irányított Liverpool színeiben folytatja tovább profi pályafutását az Antonio Conte vezette Chelsea tehetséges angol támadója, nevezetesen Dominic Solanke

thumb_43655_default_news_size_5

Dominic Solanke ma aláírt szerződését a Jürgen Klopp által irányított Liverpool csapatával – számolt be róla a “vörösök” hivatalos weboldala. A klub egyébként nem hozta nyilvánosságra sem a kontraktus hosszát, sem pedig az átigazolási összeget. 

Dominic Solanke 2004-ben, mindössze 7 esztendősen került a Chelsea utánpótlásába. Mindössze 17 évesen már csatlakozhatott a londoni “kékek” legjobbjai közé, ám csupán egy tétmérkőzésen jutott szóhoz. A 2015/2016-os szezonban a Vitesse együttesénél szerepelt kölcsönbe, ahol 25 bajnokin 7 alkalommal volt eredményes. Dominic Solanke a Chelsea ifjúsági csapatában viszont remekelt, nyert két ifjúsági FA-kupát, s egy Bajnokok Ligáját társaival. A 2014/2015-ös szezonban a legjobbnak választották meg a Chelsea akadémistái közül, 2015-ben az év ifjú angol játékosa lett, idén pedig megkapta az U20-as vb legjobbjának járó aranylabdát. 

Németh Boldizsár