Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaországba került az MTK kapusa

A magyar élvonalból kieső MTK értékesítette kapusát a francia élvonalból kieső FC Lorient együttesének. Danijel Petkovics 2016 nyarán érkezett a kék-fehérekhez a Puskás Akadémiához szerződő Hegedűs Lajos helyére, s az előző évben végig megbízhatóan védett. Nem a montenegrói válogatott hálóőr miatt búcsúzott az NB I-től az MTK. Mivel a másodosztályban külföldit nem alkalmazhatnak (s róla még nem derült ki, hogy magyar felmenői lennének) elhagyni kényszerült csapatát.

Danijel-Petkovics-1024x996Tavaly nyáron érkezett az MTK-hoz (mtkbudapest.hu)

Igaz nem biztos, hogy rosszabbul járt, hiszen a magyar másodosztály helyett a jóval acélosabb francia második vonalban szerepelhet. A 25. évében járó, 196 cm magas hálóőr a Bokelj, a Zeta és a Lovcsen érintésével érkezett a Hungária körútra 2016 augusztusában. Az egyszeres montenegrói válogatott, 26 alkalommal őrizte a kaput az élvonalból búcsúzó csapatban, nyolcszor maradt érintetlen a hálója, összesen 31 gólt kapott.

Az MTK csapatában a következő szezonban minden bizonnyal a kölcsönből visszatérő Demjén Patrik (Dorog), Fadgyas Tamás (ZTE) és a vissza szerződő Szentpéteri Viktor küzdhet meg az egyes számú kapusi címért.

Endrődi Dávid