Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: A második félidőben felnégyelték a Fradit

Ahogy a felvezetésünkben már megírtam, a “most mutasd meg”, lehetett a jelszó a Fradinál, hiszen az előző években a nálánál jóval esélytelenebb csapatok ellen elbúcsúzott, s most egy erősebb ellenfél került az útjukba. Az előző heti lettországi győztes csapathoz képest egy helyen történt változtatás, Bőle Lukácsot a portugál Rui Pedro váltotta.

1

A dán csapat nevét nem tiszteletlenségből nem írom le sokszor, hanem félek, kihagyok egy betűt. Nem egyszerű leírni, pedig a magyar futballtörténelemben már megismerhettük a nevüket. Sőt a világ is mikor éve nagy meglepetésre első meccsen legyőzték a Manchester Unitedet. Tavaly a Videotont egy körrel később búcsúztatták, igaz hosszabbítás után. Idén nyáron pedig Korcsmár Zsolt szerződött a Fradi aktuális ellenfeléhez, s ha már ott játszik, ma kezdőként is vetette be edzője Jess Thorup. Korcsmár utoljára a kupadöntőn játszott a Groupama Arénában, s akkor nem boldogan végződött számára a csata. Korábbi klubja az El előző körében már elbúcsúzott, mi pedig magyar futballrajongók abban bíztunk, hogy ő pedig a következő két hétben csatlakozik egykori angyalföldi csapattársaihoz.

A Fradinál továbbra sem számíthattak a sérült Otigba Kennethre, őt ma is Julian Koch helyettesítette, míg a balhátvéd újból a jobboldali védőjátékos Botka Endre lett, s Sternberg még a kispadra sem ülhetett le. Oda került viszont az ifjú Csernik Kornél és Kundrák Norbert és a két éves sérülésből felülő Batik Bence. Esetleges problémák esetén pedig nagy esély volt Hajnal Tamás, Bőle Lukács és Lovrencsics Balázs játékára.

2

A harmadik percben egyből egy nagy Fradi-lehetőség, Varga jobboldali beadását Priskin érthetetlenül nem a kapu irányába, hanem mellé fejelte. A hatodik percben egy dán szölget után a Fradi kapuja előtt adódott kavaródás, de sikerült végül felszabadítani. A hetedik percben gyors Fradi-kontra Priskin egyedül vezette a kapusra, de végül a védők beérték, s a kapussal közösen szögletre mentettek, s Hansenre talán rá is csúszott egyikük, mert egy rövid ápolásra szorult. (nem akarjuk azt írni, hogy Priskin kihagyta a kihagyhatatlan…) A 22.percben Botka Endre felbukkant a tizenhatos előtt (senki nem tudta, hogy mit keres ott) meglódult középre majd jobbal óriási gólt eresztett meg a dánok kapujába! A gól pont jókor jött, mert az utóbbi időben a dánoknál volt inkább a labda, a kezdeti Fradi-rohamok alább fagytak. A 29.percben jobboldali bedobás után átkerült a laszti a bal szélre Moutari elé, ő pedig okosan kapura ívelt, de pont elkerülte a felső sarkot. A 34.percben Varga szabadrúgását Leandro szerezte meg a tizenhatoson belül, lövését szögletre mentették a dánok. A sarokrúgást újabb követte, melyet Varga kapura ívelt s a gólvonalról a kapus mentett. A 37.percben Varga szabadrúgásába Rui Pedro fejelt be, s a kapufa alól a kapus mentett. A sarokrúgást ismét Varga végezte el, Gerának gurította le a “Mágikus magyar” pedig egyből kapura tette, kicsit fölé ment. A 41.percben szép Fradi-támadás ment végig, Moutari a baloldalon megindult védőjét becsapta tovább passzolt Gorriaránnak az uruguayi Rui Pedronak, de ellene szabálytalankodtak, s jó 20 méterről szabadrúgással jöhetett a Ferencváros. Varga állt a labda mögé, s jobbal ellőtte s a kapu bal alsó sarkában kötött ki a második Fradi-gól! A 45.percben a Fradi emberhátrányba került. Onuachu ellenében szabálytalankodott Koch, jöhetett a büntető s a piros lap. A hosszabbításba megszületett a szépítő találat, miután Poulsen értékesítette a lehetőséget. A szünetben így 2-1-re vezetett a Fradi, kár az utolsó percben kapott gólért.

A második félidőre Rui Pedrot a két éves sérülésből felépülő Batik Bence váltotta. Védőt kellett beküldeni, hiszen Koch onnan vált ki. Az 55.percben volt először dolga Dibusznak, mikor is Hassan futott el a baloldalon, s jó húsz méterről lőtt, de a magyar kapus könnyedén védte. A 60.percben kiváló helyről jöhettek szabadrúgással a dánok, Poulsen állt a labda mögé, s bevágta a Fradi kapujába. Innentől kezdve nehéz lesz. A Fradi emberhátányban már nem tudta ugyanazt a játékot játszani mint az első félidőben. Egy perccel később Gorriarán lőtt ígéretes helyről gyengén a kapus kezébe. A 66.percben újabb büntetőt rúghattak a dánok. Miután a tizenhatoson belül kavargattak, Gera becsúszva próbált szerelni, de nem járt sikerrel. Poulsen állt újból a labda mögé s a jobbra vetődő Dibusz mellett balra lőtt. A 68.percben Lovrencsics húzta meg a jobboldalt, s szabálytalankodtak vele, szabadrúgással jöhetett a Fradi. Beívelését felszabadították a vendégek. A 70.percben Batik rosszul szabadított fel, Onuachu lőtt, de szerencsére nem talált kaput. A 83.percben a Fradi játékosok megunták a svájci bíró ténykedését, s többen szavakkal is illették munkásságát, Batik Bence sárga lapot is kapott érte. A 86.percben szabadrúgást ívelt be Varga a tizenhatoson belülre a labda átkerült a jobb oldalra Bőle elé lövése a baloldali kapufáról vágódott vissza, Batik elől a védők üggyel-bajjal felszabadítottak. Óriási egyenlítési lehetőség volt. A 89.percben a jobboldalon a semmiből újabb gólt szereztek a dánok. Elfutottak a jobboldalon középre adták Onuachu pedig közvetlen közelről meglőtte a negyediket. Innentől kezdve pedig már nem maradt kérdés a visszavágóra, hiszen a zöld-fehérek hiába játszottak ma jól, jövő héten nem fognak három góllal Dániában nyerni. A 94.percben szabadrúgás után Batik fejelt, de a kapus óriásit védett. A vége így maradt a 4-2 a dánoknak

Ferencváros – FC Midtjylland (dán) 2-4 (2-1)
Gól: Botka (22.p), Varga R. (41.p) ill. Poulsen (11-esből 46.p), Poulsen (60.p), Poulsen (11-esből 67.p), Onuachu (89.p)
Sárga lapok: Botka (76.p), Batik (82.p) ill. Drachmann (33.p), Dal Hende (60.p), Hansen (71.p), Korcsmár (75.p)
Piros lap: Koch (45.p) ill. –

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga R., Rui Pedro (Batik szünetben), Moutari (Bőle 70.p) – Priskin (Lovrencsics B. 76.p) vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid