Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: És elrajtolnak – előzetes

Megkezdődik a magyar NB I 2017-18-as évada, amely nagy kérdése, meg tudja-e védeni bajnoki címét a Honvéd, avagy letaszítják a trónról. Több együttes is igencsak átalakult a nyáron, s az összeszokatlanság miatt beragadhatnak a rajtnál.

honvéd-bajnok

Címet védene a Honvéd.

Formula 1-es hasonlattal élve, a kérdés, ki rajtol a legjobban a szombaton kezdődő idényben, ez ugyanis nagyban meghatározhatja az adott együttes szezonját. Nem kérdés, hogy a végső esélyes a Videoton-Ferencváros duó, de a többiek közül az Újpest szeretne végre odaérni a mezőny elejére, ráadásul a lila-fehérek pontosan húsz éve várnak arra, hogy ismét bajnokcsapatot ünnepelhessenek. A Debrecen alaposan kicserélődött, miképp az újonc Puskás AFC, a Mezőkövesd, vagy épp az említett Újpest is.

A szezon elején ugyanakkor talán azok a csapatok lehetnek az esélyesebbek, amelyek nem forgatták fel gyökeresen a keretüket. Ilyen a Paks, és a Haladás, valamint a Videotont is sorolhatjuk ebbe a körbe. A harmadik csillagra hajtó Ferencváros viszont minőségben erősödött, s ez meg is látszik olykor a játékukon, merthogy a nemzetközi kupában azért felvillantották, mire is számítsunk a zöld-fehérektől. Nem lesz azonban könnyű dolga Thomas Doll együttesének, lévén a címvédő Honvéd szeretne ismét az élen zárni, a kispestiek mellett pedig a már említett fehérvári alakulat, valamint a szintén jól erősítő Puskás Akadémia is beleszólhat a versenyfutásba. Más kérdés, hogy a felcsútiak nemcsak a minőséget, de a mennyiséget tekintve is rekordgyanús igazolásokat hajtottak végre nyáron.

Az első fordulóban máris olyan találkozókat rendeznek, amelyek méltán pályáznak rangadó titulusra, így például a Paks – Újpest, vagy épp a Honvéd – Haladás. Előbbivel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy amióta a Paks feljutott az élvonalba, rendre megtréfálják a lila-fehéreket, míg a kispestiek bízhatnak a hazai pálya előnyében a Haladás ellen, hiszen tíz hónapja nem győzött honi rivális a Bozsik stadionban a piros-feketék ellen. A harmadik szombati párban a Debrecen és a Mezőkövesd csap majd össze, amelynek esélyese papíron a Loki, ám ne feledjük, a Mezőkövesd is nagyon átalakult, kérdés, hogy a saját nevelésű játékosokra támaszkodó Loki miképp veszi az első akadályt. Nem mellékes ugyanakkor, hogy Herczeg András személyében nyugodt légkört teremtő, a közeget remekül ismerő trénerrel vág neki a szezonnak a cívisvárosi alakulat, ami megalapozhatja a bajnokságot.

A nemzetközi kupában érdekelt trió vasárnap lép pályára. A legutóbbi ezüstérmes Videoton az abszolút újonc Balmazújvárost, a Ferencváros a Puskás AFC-t, míg a Vasas a DVTK-t fogadja. A székesfehérváriak összecsapásában benne van a kiütéses hazai siker lehetősége, míg a Fradi nem mehet biztosra Pintér Attilláék ellen. A Vasas és a miskolciak csatája ellenben kiélezett küzdelmet ígér, ezen az összecsapáson benne lehet az angyalföldi fejekben a korai El-búcsú okozta kudarcélmény, amit viszont motivációs erővé alakíthatnak át a piros-kékek.

Elrajtol tehát az újabb idény, megannyi kérdéssel.

A program:

július 15., szombat

18.00 Paks – Újpest – tv.: M4 Sport
18.00 Debrecen – Mezőkövesd – stream: m4sport.hu

20.30 Honvéd – Haladás – tv.: M4 Sport

július 16., vasárnap

17.00 Ferencváros – Puskás AFC
17.00 Vasas – Diósgyőr
17.00 Videoton – Balmazújváros

Gavalovits Sándor