Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy a versenyfutás a világbajnokért

A nyár egyik nagy meglepetése lehet a német világbajnok távozása a Bayern Münchenből. Kérőkben nincs hiány, Angliából és Olaszországból is érdeklődnek iránta.

Thomas-Muller-2015

-Mitévő legyek? (Fotó: Mirror)

Thomas Müller iránt nagy az érdeklődés, hiszen négy csapat is bejelentkezett a német támadóért írja a Bild. Három angol élcsapat, a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal, valamint a sokszoros olasz bajnok Juventus figyelmét is felkeltette Müller. A német világbajnoknak 2021-ig van szerződése a bajorokkal, értéke a transfermarkt szerint 50 millió euró, de ennél akár többet is áldozhatnak rá a vevők. Önmagához képest a tavalyi idénye mérsékelten sikerült, és James Rodriguez érkezésével komoly riválist is kapott a posztjára.

Az Arsenal nagyon aktív az idei átigazolási szezonban, hiszen megszerezték a világ egyik legeredményesebb csatárát, Alexandre Lacazettet. Kérdés, belefér-e Thomas Müller szerződtetése a büdzsébe?

A Chelseanél égető csatárgondok állhatnak elő, mivel a hírek szerint Conte nem számít Diego Costara és Lukakut is elorozta a Manchester United.

A Liverpool idén már szerződtetett egy szélső támadót, Mohamed Salah személyében. De a vörösöknek szüksége lehet Thomas Müllerre, aki támadó középpályásként és csatárként is bevethető.

A Juventus számára nem égető kérdés a német leigazolása, hiszen támadókból nincs hiány az olasz csapatban. Ennek ellenére mégis képben van a játékos leigazolásával kapcsolatban. Az ügyletet megkönnyítené, hogy a két klub jó viszonyt ápol, a nyáron például kölcsönvették Douglas Costat a bajoroktól. A németek nem feltétlenül akarnak túladni rajta, de valószínűleg van az a pénz amiért értékesítenék Müller játékjogát.

Mihók Richárd