Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Gyenge játékkal kiesett a Fradi

Kétgólos hátrányból indult a Ferencváros Dániába, igaz az a kettő inkább három, hiszen a 4-2-es vereség után idegenben lőtt gólokkal óriási előnybe került a Midtjylland. Ráadásul a magyar csapatból többen kidőltek, így igazak voltak az előzetes hírek, Gera Zoltán lett a közép-, míg Csernik Kornél a balhátvéd.

fradi.hufradi.hu

Miután az első meccsen hiába játszott jól a Magyar Kupa-győztes, de kikapott 4-2-re már senki nem várt továbbjutást a magyar csapattól. Így úgy utazhattak Dániába, hogy semmi veszíteni valójuk nincs. A futballtörténelemben többször előfordult már, hogy a minden – mindegy alapon pályára lépő csapat továbbjut, s ebben bíztak a magyar drukkerek. Bíztak, pedig senki sem remélt már továbbjutást. Érdekes volt a zöld-fehérek védelme, hiszen a két szélső védő igazából támadó középpályás, míg Gera Zoltán, is inkább a támadásban jeleskedik.

A Fradi tartalékos volt, s a dánok már egyből a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. A 14.percben Dibusz talán a meccs legnagyobb védését mutatta be. Poulsen végezett el egy szabadrúgást, Sparv pedig hat méterről fejelt nagy erővel, de Dibusz vetődve óriásit védett. A 20.percben a kapus majdnem elfeledtette a szurkolókkal az előző bravúrját, ugyanis alászaladt egy bal oldali beadásnak, Sparv kissé kiszorított helyzetből, 1 méterre a kaputól nem találta el fejjel a kaput. 23. minutumban Hassan távoli löketét védte a magyar hálóőr. A 26.percben Nissen adott be a jobb oldalról, ám Onuachu becsúszva nem találta el az üres kaput a gólvonaltól kb egy méterre. A 28.percben Wikheim futott el Lovrencsics Gergő mellett, kiszorított helyzetből, 11 méterről leadott lövését Dibusz hárította. A 34.percben megtörtént az aminek meg kellett, hiszen szinte csak a dánok támadtak, így megérdemeltek megszerezték a vezetést. Nissen kapott meg egy bedobást ő egyből középre passzolt,  érkezett Wikheim ballal, hat méterről a Dibusz fölött a hálóba lőtt. Az első félidő végén újabb gond a Fradinál, a sok sérültet Bőle Lukács követte, le kellett cserélni, helyét Kundrák Norbert vette át.

nsonso.hu

A szünetben csak a dánoknál volt csere, a sárga lapos “colos támadót” Onuachut vitte le az edzője. A Fradinál nem volt újabb változtatás a kispadon ugyan Holczer, Böde, Leandro, Otigba, Csonka, Varga R ültek, de közülük a kapus és az ifjú 2000-es születésű Csonka voltak száz százalékosak. A 61.percig kellett várni a második félidő első nagyobb helyzetéig, mikor is a saját térfelükön szerzett labda után Wikheim szólózott, még Batik is lepattant róla, végül nem talált a lövése kaput. A 64.percben a semmiből egyenlített a Fradi, mégpedig a portugál Rui Pedro. Egy jobboldali szabadrúgásra érkezett a középpályás, s a kapus is elnézte a labdát, így lyukra vetődött, s megtörtént az egyenlítés. A 68.percben Hassan lódult meg Csernik Kornél mellett a jobboldalon, de nem talált kaput óriási helyzetéből. A 71.percben gyönyörű dán támadás végén újra vezettek a hazaiak. jobbról ki balra Poulsennek aki középre ívelt érkezett Nissen, s a kapuba fejelt. A 75.perben Sörloth kissé jobbról, estében lőtt, de Dibusz jól zárta a rövidet és hárított. A 81.percben a Fradi az ellenfél térfelén elvesztette a labdát, indították Sörlothot, s ő bevezette a tizenhatoson belülre, s kihasznált a lehetőségét. A 87.percben Dibusz újból nagyot védett, egy távoli dán lövés után, majd Priskin helyére Csonka András állt be, így az ifjú focista hivatalos meccsen is viselhette a csapat mezét. A hátralévő percekben a Fradi megúszta, így nem kapott több gólt. A zöld-fehérek a 2017-es Európa-liga szereplését is lezárta.

Midtjylland (dán) – Ferencváros 3-1 (1-0)
Gól: Wikheim (34.p), Nissen (71.p), Sörloth (81.p) ill. Rui Pedro (64.p)
Sárga lapok: Onuachu (30.p), Drachmann (40.p), Dal Hende (65.p), Sörloth (71.p) ill. Csernik (4.p), Moutari (12.p), Priskin (38.p)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Gera, Csernik – Bőle (Kundrák 44.p), Gorriarán, Rui Pedro, Moutari – Lovrencsics B., Priskin (Csonka 87.p) vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid