Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Még él a remény a Videoton előtt

Olykor nyomasztó fölényben játszott a Bordeaux, viszont a Videoton nem adta könnyen magát, és az egygólos hátrány bíztató az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt.

90846

Danko Lazovic ezúttal is megmutatta, még most is kiemelkedik a magyar csapatból. – fotó: vidi.hu

1. félidő:

Nem adta fel a támadás lehetőségét a Videoton, mint ahogyan a találkozót megelőző sajtótájékoztatón Marko Nikolic elmondta, nem az a lényeg, milyen felfogásban futballozik együttese, csak az számít, ami a pályán történik. Nos, a szerb tréner a megszokott kezdőcsapatot küldte pályára. Egyetlen változás történt a Kalju elleni visszavágón látott csapathoz képest. A hétvégi bajnokin megsérülő Vinícius helyett Fejes András kezdett Juhász párjaként, míg a franciáknál a friss igazolások közül Costil kapus, Sabaly, és Lerager került a kezdőcsapatba. Már a találkozó elején látható volt, sebességben sokkal gyorsabb a Bordeaux, ugyanakkor a Videoton sem adta fel a támadás lehetőségeit. Az elején Kamano fejelhetett fölé nem sokkal, majd nem sokkal később Juhász próbálkozott. Mire Scepovic kisodródva lőhetett, kellett a bravúr Costiltól, a kivédett löketet követően Pátkai küldte vissza, de a franciák kapusa ezt már könnyedén védte. Ahogy haladt előre az idő, a gyors francia támadások végül góllá értek. Sabaly tekert középre, Sankharé remekül érkezett a beadásra, Kovácsik mellett fejelt a hálóba. De nem sokáig vezetett a francia együttes, ugyanis Lazovic indítást követően Suljic centerezését Scepovic üresen maradva lőtte a kapu közepébe. Ezzel sorozatban tizenegyedik idei meccsén is szerzett gólt a Videoton. A négy felkészülési találkozó mellett két bajnokit és ezzel az összecsapással együtt öt El-selejtezőt foglal magában a széria. Scepovic az ötödik selejtezős gólját szerezte, összességében már nyolc gólnál tart a szerb csatár minden sorozatot figyelembe véve. Ám alig pergett le az első félóra, Sankharé második gólját is bekotorta. Összességében nem lehetett panasz a magyar csapatra, habár a sebességbeli különbség rendre kijött a két együttes között.

90853

Újra eredményes volt az immár ötgólos Marko Scepovic (44). – vidi.hu

2. félidő:

Fordulást követően szinte azonnal helyzetbe kerültek a házigazdák, köszönhetően a pontatlan fehérvári kezdésnek. De hiába volt veszélyesebb a vendéglátó, olykor lehetett arra számítani, hogy a Videoton talál egy gólt, mert időnként szépen felépített támadásokat vezetett, más kérdés, ezekből nem sokat sikerült ziccert kialakítani. Az utolsó negyedórában viszont egyértelműen a hazaiak uralták a játékot, főleg annak tükrében, hogy a második félidő elején kényszerűségből le kellett cserélni Varga Józsefet, majd a hajrában Pátkai Máté is kisebb sérülés miatt volt kénytelen leballagni a pályáról. Ennek hatására inkább támadásra váltott a Videoton, ebben viszont volt kockázat. Ugyanis az ütköző embereit veszítette el a magyar együttes. Viszont debütált a frissen leigazolt Ezequiel Henty, bár a tízpercnyi játékidő alatt nem sokat mutatott. A végére egyértelműen a Bordeaux került fölénybe, ám aztán a legvégén még egy Videoton szabadrúgást láthattunk, Costil viszont határozottan fogta, s ezzel véget is ért az összecsapás, aminek eredménye kedvező lehet a jövő heti visszavágó előtt. Összeszedetten futballozott a magyar társaság, igaz, időnként akadt hiba a játékában, de nem lehet elégedetlen a magyar együttes.

Girondins Bordeaux – Videoton 2-1  (2-1)
Matmut-Atlantique stadion, 21 337 néző, vezette: Frankowski (lengyel)
Gólszerzők: Sankharé (18., 33.) ill.: Scepovic (23.)
Sárga lapok: Kamano (61.), Sankharé (62.), Arambarri (77.) ill.: Hadzic (64.), Szolnoki (72.), Fejes (77.)
Kiállítva:

Bordeaux: Costil – Sabaly, Lewczuk, Toulalan, Contento – Lerager, Arambarri, Sankharé (Plasil, 86.) – Kamano, Laborde (A. Mendy, 76.), Malcom. Vezetőedző: Jocelyn Gourvennec

Videoton: Kovácsik – Nego, Fejes, Juhász, Stopira – Varga J. (Szolnoki, 57.), Pátkai (Maric, 86.) – Suljic, Hadzic, Lazovic – Scepovic (Henty, 78.). Vezetőedző: Marko Nikolic

Gavalovits Sándor