Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: „Nem fellebbezünk…”

Közleményben reagált az MLSZ döntésére az Újpest FC vezetősége. A klub egyetért a szövetség fegyelmi határozatával.

zartkapu

„Egyetértünk az MLSZ döntésével, és nem kívánunk fellebbezni. Reméljük, hogy a tüntetők megértik, hogy ezzel a viselkedéssel csak korlátozzák több ezer más ember meccslátogatását. Ez a viselkedés árt a csapatnak a szurkolóknak és önmaguknak is. Sokszor láttunk már a múltban, hogy milyen páratlan módon tudják támogatni a csapatot, és reméljük az energiájukat a jövőben is a támogatásra fogják fordítani.” – szól az újpestiek állásfoglalása.

Ezzel eldőlt, hogy aligha lesz halasztva a zárt kapus büntetés. Mint arról az MLSZ kommünikéje szólt minap, az esetleges fellebbezés halasztó hatállyal rendelkezik. „Minden fegyelmi határozatnak jogerőre kell emelkednie ahhoz, hogy végrehajtható lehessen – ráadásul az esetleges fellebbezésnek halasztó hatálya van, ezért biztosan kijelenthető, hogy nem a Vasas elleni hazai mérkőzés lesz a zárt kapus. Mivel a határozat csütörtökön kerül kézbesítésre, onnan számolva 15 nap a legkorábbi időpont (augusztus 11.) a jogerőre emelkedésre. Vagyis legkorábban az augusztus 19-i Újpest–DVTK mérkőzésen lehetséges a zárt kapu.” – közölte szerdán a szövetség.

S miután az Újpest nem élt a fellebbezéssel, könnyen lehet, hogy a Vasas elleni mérkőzés lesz nézők nélküli találkozó. Ugyanakkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy az UEFA ajánlásával ellentétben ezúttal nem lehet beengedni vendégszurkolót. Mint láthattuk, a Honvéd Bl-selejtezőjén 200 Hapoel Beer-Sheva drukker megtekinthette az összecsapást a Bozsik stadionban.

Gavalovits Sándor