Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Magabiztos diósgyőri siker a Hali ellen

Mindkét csapatnál igyekeznek az MLSZ előírásokat betartani, a DVTK-nál ezért most kikerült a spanyol Nono, hogy a három külföldi játékos (Vela, Ionnaidis, Karan) mellett egy ifjú a pályán legyen Óvári Zsolt személyében. Nonot, Tóth Barnabás pótolta, míg a kapus Rados magyar állampolgár is, s valószínűleg magyar felmenőkkel rendelkezhet, akárcsak Szarka Ákos, aki hiába szlovák állampolgár, magyarnak számít. A Haladásnál az előző heti Debrecen elleni győztes csapaton nem változtatott Mészöly Géza.

haladas-dvtk nsonso.hu

A Halinál továbbra is Kiss Bence és Tóth Máté az az ifjú focista, aki 1997.01.01 után született, míg Stef Wils és az ausztrál Williams a külföldi. A kapuban Király Gábor már 41 éves is elmúlt, de rendre klasszis teljesítményt nyújt, így senki nem kérdőjelezi meg a helyét. Ha belegondolunk, hogy az MLSZ előírások 1997.01.01 után született focistákra vonatkoznak, s Király 1976-ban született, akár saját fiával is pályán lehetne.

 Mindkét csapat támadólag lépett fel, igaz a kapusoknak védeni valója nem akadt, de több lövéssel jelezték a játékosok, hogy ők pályán vannak, s gólt szeretnének lőni. A 12.percben a görög Ionnidis kiszorított szögből kapura lőtt, s meglepő módon a kapufáról pattant ki a labda. A 28.perben volt az addigi legnagyobb helyzet, egy szöglet után Tóth Barnabás négy méterről fejelt, de nem talált kaput. A 40.percben Vela jobb oldali beadása után Jagodics Márk Busaihoz fejelte a labdát, a középpályás pedig egy pattanás után lőtt, Királyról kipattant a labda, de másodjára megkaparintotta a kapus. Az első félidő utolsó perceiben kicsit elszabadultak az indulatok, sárgát kapott Bosnjak, Busai és Tóth Barnabást is figyelmeztette a bíró, hogy mivel neki már van egy lapja, hamar az öltözőbe mehet. Egy perc múlva meg is tehette hiszen lefújta a játékvezető az első félidőt.

A félidőben kettőt cserélt Bódog Tamás, lehívta a sokat szabálytalankodó Tóth Barnabást, s mivel helyére a spanyol Nonot küldte be, így, hogy megmaradjon a légiós limit, a görög Ioannidist az egykori szombathelyi Ugrai Roland váltotta. Az 56.percben Medgyes óriásit mentett, Óvári kiugratta volna Szarkát, de a támadó becsúszva megakadályozta. A 61.perben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Ugrai Roland szögletére Tamás Márk érkezett nagyszerűen s befejelte Király kapujába. Már a gól előtt is kettős cserére készült Mészöly, így hátrányban jöhetett be Grumics és Halmosi, Medgyes és Rácz helyére.  A 73.percben Király újabb bravúrt mutatott be, Szarka került ziccerbe, igaz rosszul találta el a labdát, de így volt jó, Király lábbal védett, a kipattanó Eperjesi elé került, de ő csúnyán kapu mellé lőtt. A 75.percben Óvári megszerezte a második DVTK-gólt, mely után már kimertük jelenteni, hogy el is vitték a három pontot Sopronból. Az ifjú korábbi Puskás Akadémia-támadó 1997-ben született, mikor Király már négy éve az NB I-ben védett. Ugrai cselezte be magát a bal szélről a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról középre passzolt, Óvári elé került a laszti ő pedig ballal, hat méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A 78.percben a Haladásban újabb ifjú szállt be Tóth Máté helyére Petró Balázst küldte be Mészöly Géza, az ifjú focista második NB I-es meccsére készülhetett, két év után. A Diósgyőrben pedig Ternován Patrik volt az utolsó változtatás. A 88.percben Busai a tizenhatos előteréből lőtt, Király elnézte a labdát,(igaz megpattant előtte, ez is nehezítette a dolgát) így hiába volt védhető a lövés a kapuban kötött ki a labda, s így három góllal vezetett a Diósgyőr. A 93.percben még egy óriási Haladás helyzet volt, Halmosi bal oldali szögletét Simon sarokkal húzta tovább a labdát, Williams egy méterről a kapu mellé fejelt. A három pontot így három góllal hazavitte a Diósgyőr.

Haladás – Diósgyőr 0-3 (0-0)
Gól: – ill. Tamás M. (61.p), Óvári (75.p), Busai (88.p)
Sárga lapok: Bosnjak (44.p), Grumics (67.p) ill. Tóth Barnabás (29.p), Szarka (38.p), Busai (45.p), Ugrai (80.p)

Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss B., Simon Á., Tóth M. (Petró 78.p) – Medgyes (Grumics 62.p), Rácz B. (Halmosi 62.p) – Williams vezetőedző: Mészöly Géza
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Tóth Barnabás (Nono szünetben), Óvári  (Ternován 86.p)- Ioannidis (Ugrai szünetben), Szarka vezetőedző: Bódog Tamás

Endrődi Dávid