Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Megtréfálta a Balmaz a Honvédot

A Budapest Honvéd a héten nigériai válogatott jobbhátvédet szerződtetett Latifu személyében, s sokakat meglepett vele a holland tréner Van der Meer, hogy kezdőként küldte pályára. Igaz annak a tudatában, hogy Ikenne-King sérülése miatt voltak kénytelenek leigazolni, illetve a héten Baráth Botodn is maródi volt, így annyira nem is volt meglepő. A Balmazújváros eddigi két NB I-es meccsén ugyanazzal a kezdőcsapattal állt fel, ma egy változtatást hajtott végre Horváth Ferenc Zsiga Ervin helyére a grúz Arabulit állította.

629hon balmaz-honved nsonso.hu

Ugye az újoncnál éltek azzal a lehetőséggel, hogy nemzetközi kupaszereplő csapat ellen ők is öt külföldit vethetnek be. Igaz eddig is olyan csapatokkal mérték össze tudásukat, hiszen a Videotonnal majd a Vasassal mérkőztek. Két meccsen egy pontot sikerült begyűjteni, s igazán az előző heti hazai pályán elszenvedett vereséget sajnálhatták, hiszen helyzetek alapján legalább a döntetlenre rászolgáltak.

A harmadik percben megszerezte a vezetést az újonc. Vajda kapott labdát, s az elmúlt hetekben kiváló formát mutató kárpátaljai származású középpályás gondolt egyet s kiszorított helyzetből jó húsz méterről kapura tekert. Bobál középen felugrott így ez megzavarhatta Grófot, ugyanis a kapuban kötött ki a laszti. Majd gyűrték egymást a csapatok becsülettel, nagyobb helyzet nélkül. A 37.percben viszont már Horváth László tartotta meccsben övéit, Eppel kapott jó labdát a jobboldali alapvonalnál visszagurított Lanzafame elé az olasz jobbal meglőtte jobb oldalra, de a korábbi kaposvári hálóőr vetődve védett. A 41.percben Arabuli lőtt 22-23 méterről, de Gróf könnyedén védett. Majd leperegtek a hátralévő percek, s a szünetben így meglepetésre 1-0-ra vezetett az újonc Balmazújváros a tavalyi bajnok Budapest Honvéd ellen.

Az 52.percben Lovric egy gyorsan elvégzett szabadrúgással indította saját térfeléről Eppelt a válogatott csatár, tavalyi gólkirály betört a tizenhatoson belülre, s a kifutó Horváth László felett megszerezte az egyenlítő találatot. Az 55.percben már az előny is majdnem a hazaiaknál volt, de Latifu beadására végül Horváth jól jött ki a kapujából. Majd Kovács Ádám egy gyönyörű cselt mutatott be az alapvonalnál (előbb becsúszva a pályán tartotta, majd Bobált elküldte gyufáért), tovább vitte a labdát, de passz helyett addig őrizgette a labdát, hogy felszabadítottak a védők. A 62.percben újabb csatárt küldött be Erik Van der Meer, ugyanis Danilo Gazdag Dánielt váltotta. A brazil támadó hosszú idő után játszott ismét az NB I-ben. Egy perccel később pedig már megszerezte a vezetést a Honvéd. Igaz sok köze nem volt a gólhoz. Latifu jobb oldalról elvégzett szabadrúgása Eppelt találta üresen, ő átívelte a túloldalon érkező Lanzafamének, s az ötösről bevágta az olasz csatár. A 69.percben egyenlítettek a vendégek, mégpedig egy érdekes góllal. Hosszú indítást kapott volna Vajda, de a jobb helyzetben lévő Laczkó elnézte a labdát, s így megszerezte a szélső a lasztit, ő pedig visszagurította Arabulinak, a grúz válogatott csatár pedig megszerezte az egyenlítést. A 70.percben az ukrán Habovda megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a balmazújvárosiak. A 73.percben lépett is Horváth Ferenc, a gólszerző Arabuli helyére Póti Krisztián állt. Csatár helyett védő. A 76.percben újabb védekező játékos helyére küldött be csatárt a Kispest, Kabangu Laczkó Zsoltot váltotta. Így már négy vérbeli középcsatár volt a hazaiaknál a pályán. A Balmazújvárosba pedig a héten szerződtetett Rácz Ferenc állt be Kovács Ádám helyére, támadó helyett támadó. Rácz tavasszal még az NB III-as Győrnél volt tartalék játékos. A 78.percben Danilo indult meg balról középre, Póti mellett csinált egy cselt, jó húsz méterről ellőtte, Horváth pedig a kapu jobb alsó sarkából szedte ki. A 81.percben az addigi jó kis meccs felpaprikázódott, egymásnak esett több játékos, így a játékvezetőnek fegyelmeznie kellett. Rus és Eppel sárgát is kapott, igaz Eppel továbbra is mondta a magáét, ő is megfegyelmezte Rust. Igaz Danilo aki lekevert egyet egy balmazi játékosnak, semmit nem kapott. 83.percben Danilo ismét balról indult meg középre, egy vendég védő húzta is mezét, lökete épp, hogy elkerülte a kaput. A 84.ben Eppel közeli lövésébe Uzoma és Horváth vetődött bele, a nigériai végül felszabadított, de Kabangu elé, a togói csatár távolról lőtt, de veszélytelen volt. Önfeláldozóan védekezett a Balmazújváros. Mókás volt a szituáció, mikro több szögletnél egy vagy két játékos volt bent középen, ugyanis nem akarták kockáztatni, hogy fellazuljanak hátul, s elússzon az egy pont. A játékvezető a 95.percben fújta le a meccset, mely egy igazán hajtós jó kis NB I-es bajnoki volt. A Balmazújváros három nemzetközi kupacsapat elleni meccséből két ponttal jött ki, melyeket ráadásul idegenben szerzett.

Budapest Honvéd – Balmazújváros 2-2 (0-1)
Gól: Eppel (52.p), Lanzafame (63.p) ill. Vajda (3.p), Arabuli (69.p)
Sárga lapok: Lovric (16.p), Laczkó (45.p), Eppel (82.p), Kamber (85.p), Danilo (88.p) ill. Habovda (51.p), Uzoma (61.p), Rus (82.p)
Kiállítva: – ill. Habovda (70.p)

Bp. Honvéd: Gróf – Latifu, Bobál D., Lovric, Laczkó (Kabangu 76.p) – Pölöskei, Kamber, Gazdag (Danilo 62.p) – Tömösvári (Herjeczki szünetben), Lanzafame, Eppel vezetőedző: Erik Van der Meer
Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Tamás, Rus, Uzoma – Vajda, Haris, Sigér – Arabuli (Póti 73.p), Kovács Á. (Rácz 77.p), Andrics (Batarelo 93.p) vezetőedző: Horváth Ferenc

Endrődi Dávid