Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott védőt igazolt a Videoton

Az előző héten megsérült Vinicius Paulo, így a Videotonnak mindenképpen középső védő után kellett néznie. Andorra elleni balsikerű válogatott meccsen Bernd Storck Tóth Bencét is bevetette, ennek ellenére Pintér Attila nem számolt vele az eddigi két fordulóban. A Videoton pedig a mai napon megszerezte a védőt, így lassan több Puskás Akadémia növendék van a Vidi keretében, mint a felcsútiakéban.

21661_PHIbhu1F8S vidi.huvidi.hu

A fiatal középhátvéd 1998. május 25-én született, pályafutását Veszprémben kezdte, innen Győrbe vezetett az útja. 2014 nyarán került a Puskás Akadémia utánpótlásához, ahol alapember volt az összes korosztályos csapatban, 2015 novemberében pedig bemutatkozott az NB III-as tartalékcsapatban is. A 2016/17-es idényben meghatározó szerepet töltött be az NB II-es bajnoki címért küzdő felcsútiaknál összesen 23 bajnokit játszott, ezeken két gólt szerzett. Tóth Bence 2021. június 30-áig érvényes szerződést írt alá a Videotonhoz.

„Bence már tapasztaltabb, mint azok az ifjú társai, akik korábban érkeztek, hiszen egy szezont végigjátszott a felnőttek között és bemutatkozhatott a magyar válogatottban is, ezzel együtt még mindig egy nagyon fiatal, nagyon tehetséges belső védőről van szó, aki szép pályafutás előtt állhat. Már a télen le szerettük volna igazolni, örülök, hogy most létrejöhetett ez a transzfer, érkezésével még tovább nőtt a szakmai stáb variációs lehetősége a hátsó sorban. Nagy segítség Bencének, hogy tapasztalt, válogatott labdarúgóktól tanulhatja el a „hátvédszakmát”, négy évre írt alá klubunkhoz. Hosszú távon számolunk vele, hiszen övé a jövő” – nyilatkozta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

„Fiatalként tudom, hogy nehéz lesz bekerülnöm a Vidi első csapatába, de az a célom és azért dolgozom majd az edzéseken, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak az NB I-ben. Sok rutinos játékos van a csapatban, Juhász Rolandtól és a többiektől biztosan sokat tudok majd tanulni. Hosszú távon szeretnék stabil csapattag lenni, de tisztában vagyok vele, hogy ez rengeteg munkával jár majd. Az előző szezonban ősszel Szijjártó István balhátvédként számolt velem, tavasszal Pintér Attilánál kerültem vissza az eredeti pozíciómba, középre. Otthonosabban érzem magam középen, persze a védelem szélén is szívesen játszom. Természetesen követtem a Vidi szereplését az elmúlt időszakban, az új szakmai stábról is csak jókat hallottam, már nagyon várom, hogy hétfőn csatlakozni tudjak a csapathoz és elkezdjük a közös munkát” – ezek már Tóth szavai, aki az NB I-ben még nem lépett pályára, a válogatottban egyszer, balhátvédként…

A Videoton a nyáron inkább ifjú focistákat igazolt, hiszen Tamás Krisztián és a nigériai Ezekiel Henty mellett, Szabó Bence is a Puskás Akadémiáról került Fehérvárra, s Bolla Bendegúz az MTK-t, Mocsi Attila a Győrt, Hársfalvi András a Veszprémet hagyta ott a Videoton kedvéért.

Endrődi Dávid