Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

22 éve…

Amíg az elmúlt években az első-selejtezőkben búcsúznak csapataink a nemzetközi kupákból, addig 22 évvel ezelőtt még csak egy selejtezőt kellett játszani, s egy esetleges sikerrel a BL-főtáblán találta magát egy csapat. Akkor még tényleg BL volt a BL, hiszen a bajnokok csaptak össze egymással, kiesés esetén pedig az UEFA kupában folytatták a küzdelmet. 22 évvel ezelőtt történt meg a nagy csoda, a Fradi az Anderlecht ellen Brüsszelben győzte a belga sztárcsapatot.

csapatkep_1995-96_0501A Tempofradi.hu tablóján már szerepelnek a télen érkezett játékosok is: Nicsenko, Nagy N., Jagodics, Arany.

1995 nyarán a Fradi megnyerte a bajnokságot, s ugyan legnagyobb sztárja Lipcsei Péter az FC Porto-hoz távozott, de minőségi igazolásokat hajtottak végre. Hajdu Attila a a Csepel – Kordax válogatott kapusa, (egyébként Hajduval együtt a Kordax is jött, majd fél évvel később a cég bedőlt), Dejan Milovanovics a Spartak Subotica védője, Nyilas Elek a Vác FC – Samsung, Vincze Otto az FC Sion középpályása Zoran Kuntics a Parmalat FC, Babatunde Fatusi a Pécs csatára öltözött azon a nyáron zöld-fehérbe.

A meccs előtt a hazai sportsajtó rendre arról cikkezett, hogy esélytelen a magyar csapat, a belgák jóval gyorsabbak. Gyors bedobásaikra, szabadrúgásaikra nagyon kell figyelni. Miután a Fradi idegenben legyőzte az Anderlechtet, a visszavágón Goran Kopunovics találatával 1-1-re végeztek, s jöhetett a fieszta. A magyar csapat 22 évvel ezelőtt megállította a brüsszelit!

Anderlecht – Ferencváros 0-1 (0-0)
Anderlecht: Flieger – Crasson (Haagdoren 53.), Grün, Doll, Babayaro – Preko, Zetterberg (Versavel 66.), Karagiannis, Walem, Boffin – De Bilde
vezetőedző: Neumann Herbert
Ferencváros: Hajdu – Telek – Kuznyecov – Páling, Nyilas, Simon, Lisztes, Kecskés – Albert (Vincze 81.) – Kopunovic (Zavadszky 90.), Kuntic (Nagy Zs. 78.)
vezetőedző: Novák DezsőGól: Kuntic (58.)

Endrődi Dávid