Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így változik meg a Bundesliga

Egy hét múlva startol el a Bundesliga 2017/18-as szezonja. Ez lesz a német pontvadászat 55. idénye. Az első mérkőzés a bajnok Bayern München és a Leverkusen között zajlik majd le.

59e2f5f1848f3c89d9f0a4a4c543f04c

Az elmúlt idényhez képest nézzük meg, hogyan változik a menetrend, milyen újításokat vezetnek be a mérkőzések folyamán.

Új technológia

A Bundesliga történetében ez lesz az első idény, amikor a játékvezető nem csak a saját megérzésében, és az asszisztens segítségében bízhat. Bevezetik a videóbírót, így a sípmesterek vissza tudják majd nézni a kérdéses szituációkat, és így várhatóan kevesebb lesz a téves ítélet majd.

Steinhaus történelmet ír

Az új technológia megkönnyíti majd a bírók életét, és a Bundesliga történetében először egy új játékvezető is irányítani fogja a mérkőzéseket. A 38 éves Bibiana Steinhaus lesz a liga történetében az első női bíró. 2007 óta vezet mérkőzéseket a Bundesliga 2-ben. Már 80 találkozón fújta a sípot, és jövő hétvégétől a legjobbak között is bizonyíthat majd.

Nincs több eső

Mindenki azt gondolná elsőre, hogy a stadionokat be lehet fedni az eső ellen, azonban nem erről van szó. A futballistáknak továbbra is meg kell küzdenie a csúszós talaj okozta nehézségekkel, de a szurkolók fellélegezhetnek. A Bundesliga és a Bundesliga 2-es csapatoknak biztosítania kell, hogy a stadionban az összes álló, illetve ülőhely védve legyen az esőtől, így csak a játékosok áznak majd.

Mérkőzések időpontja

Minden majdnem marad a régiben. Péntek este egy találkozót rendeznek, majd szombaton 15:30-as, illetve 18:30-as kezdettel indítják útjára a labdát. Vasárnap azonban megszokottól eltérően nem 17:30-kor, hanem 18:00-kor kezdődik a záró találkozó. A délutáni mérkőzés időpontja változatlan marad.

kép: pinimg

Nagy Gábor